30
Mayıs
2024
Perşembe
FOÇA - İZMİR

Foça'da futbol turnuvası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Foça Belediyesi tarafından düzenlenen Plaj Futbolu Türkiye Şampiyonası'nın Foça Etabı başladı.


Antalya'nın Alanya ilçesinde 27-31 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye Plaj Futbol Ligi Şampiyonası Süper Finallerine katılmak için Foça eski tersane koyundaki yeni belediye plajında Foça etabında mücadele veren Foça Belediye Spor, Foça Spor, Bolu Yarenler Spor, Ege Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Manisa Vestel Spor, Menemen Belediye Spor, İstanbul Kurtköy Plaj Futbol Takımlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan turnuvaya Foça Halkının ilgisi ilk günden yoğundu.Turnuvaya CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol ,Foça Kaymakamı Kamil Köten, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ,Yeni Foça Belediye Başkanı Osman Yurtseven, CHP Foça İlçe Başkanı Şener Erol ,Foça Esnaf Odası Başkanı Günal Menemenli, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ve Avrupa Yakası'nın sevilen karakteri ( Burhan Altıntop )Engin Günaydın şeref konuğu olarak katıldı.


HASAN DOĞAN UNUTULMADI
Turnuva öncesinde Grup ROL" yaklaşık bir saat süren konserinde Futbol severlere müzik ziyafeti verdi. Konser sonrası yapılan açılış töreninde istiklal marşımızın okundu istiklal marşımızın hep bir ağızdan söylenmesinin ardından açılış konuşmasını yapan TFF Plaj Futbolu Milli Takımlar Sorumlusu Şamil Bilgin ''Plaj futbolu 'nun fair play sporu olduğunu ve tüm dünyada özgürlük sporu olarak tanındığını söyledi. Türkiye Futbol Federasyonun Foça Belediyesi plaj futbol stadyumunu örnek stat seçtiğini de sözlerin ekleyen Bilgin'' konuşmasını Bodrum'da hayata gözlerini yuman Türkiye Futbol Federasyonun başkanı Hasan Doğan'ı rahmetle anıyorum diyerek noktaladı. Şamil Bilgin'in konuşmasının ardından söz alan Foça Kaymakamı Kamil Köten ''Foça ilçemiz özellikle Bir turistik ilçe olarak diğer ilçelerimizde bazen cereyan eden olumsuz haberlerle gündeme gelmek istemeyip özellikle pozitif haberlerle sosyal haberlerle gündeme gelmek için hem ilçe idaresi olarak hem yerel yönetim olarak özel gayret sarf etmektedir. ''dedi Bu konuda Futbol federasyonumuz bu faaliyeti Foça'ya alarak üç yıldır devam etmesi bizim bu çizgimize destek vermektedir diyen Kaymakam Kamil Köten ''Türkiye Futbol Federasyonuna , Foça Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


MİLLETVEKİLİ KEMAL ANADOL VE ENGİN GÜNAYDIN PENALTI ATIŞI KULLANDI
Açılış konuşmaları sonrasında Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol ve Avrupa Yakası Tv dizinde Burhan Altıntop tiplemesiyle tanınan Engin Günaydın Kaleye geçen TFF Plaj Futbolu Milli Takımlar Sorumlusu Şamil Bilgin'e birer penaltı atışı gerçekleştirdi. Belediye başkanı Gökhan Demirağ'ın ve Ünlü Oyuncu Engin Günaydın'ın Penaltı atışları golle sonuçlanırken Milletvekili Kemal Anadol penaltı atışından yaralanamadı.

TURNUVANIN BİRİNCİ GÜNÜ ÇOŞKU İLE TAMAMLANDI.
Karşılaşmalar öncesinde turnuvaya katılan takımlar tanıtıldı. 12 dakikadan 3 ayrı periyot ve 5 as 5 yedek 10 kişiden oluşan kadrolar halinde oynanan Plaj futbol turnuvasının açılış maçında Bolu Yarenler -Menemen Spor ile karşılaştı. Turnuvanın ilk karşılaşmasında Bolu Yarenler Menemen Spor'u 10-3 lük bir skorla mağlup etti. Günün diğer karşılaşmalarında ise Foça Spor İzmir Büyükşehir'i -7- 6 - İstanbul Kurtköy ile 2-2 berabere kalan Ege Üniversitesi uzatmalarda İstanbul Kurtköy 'ü 4-2 ile geçmeyi başarırken -Manisa Spor sahaya çıkamadığı için günün son karşılaşmasında Foça Belediye hükmen galip , Manisa Spor ise 3-0 mağlup sayıldı. Turnuvanın birinci gününde galip gelen takımlar ile mağlup olan takımlar turnuvanın ikinci gününde birbirleri ile eşleşti .Turnuvanın birinci günü coşku ile tamamlandı. Bu arada, karşılaşmalara turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 14:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?