30
Mayıs
2024
Perşembe
FOÇA - İZMİR

İzmir-Foça otobüs biletleri zamlandı

Foça-İzmir Hattında hizmet veren Otobüs işletmecilerinin talepleri doğrultusunda, otobüs biletlerinin fiyatlarına zam yapıldı. S.S Foça Koop ve Foça Birlik seyahat firmalarının Foça Esnaf Sanatkarlar Odasına müracaatta bulunup bilet fiyatlarına zam istedi.

Esnaf Odası ve her iki firma arasında Yapılan görüşmeler sonrasında zam yapılmasına karar verildi.. 7 YTL 'ye yolcu taşıyan Foçalı -otobüs işletmecileri 1 YTL' zam yaparak bilet fiyatlarını 8 YTL'ye çıkarttı.

ZAMA VATANDAŞ TEPKİSİ
Yapılan zamma tepki gösteren. Foça kamuoyu 70 km lik Foça-İzmir hattında hizmet veren otobüs işletmecilerinin belirlediği 8 YTL'lik bilet ücretini astronomik bir rakam olduğunu ve Türkiye'nin en pahalı hattının Foça-İzmir Hattı olduğunu iddia ettiler.

ZARAR EDİYORUZ
Foça Birlik seyahat firmasının sahibi Üstün Çağlan konu ile ilgili yaptığı açıklamada," otobüs biletlerine gelen zammın, mazot ve yedek parçaya gelen zamlardan meydana geldiği belirtti .

Çağlan ''herkesin bir dayanma gücü var bizde zam yapmak istemezdik biz artık para kazanmaktan' da vazgeçtik çünkü zararına çalışmak tüm meslektaşlarımı maddi manevi olarak yıprattı, her geçen gün zarar ediyorduk zam yapmaktan başka çaremiz yoktu''dedi. Türkiye genelinde otobüs işletmecilerinin tek umudu ötv 'siz yakıt diyen Çağlan aksi halde otobüs işletmeciliği tarih olacaktır'' dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 23:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir IP: 78.186.208.xxx Tarih : 2.07.2008 16:53:51

mayıs 2008 tarihlerinde belediye otobüs seferleri başladı. sabah 4.15-6.15 akşam 16.15-18.15 sadece menemenden 3 ytl izmirden manemene belediye otobüsü ile gelinip buradan da belediye otobüsüne binilirse 4.2 ytl ile neredeyse özel otobüs firmalarının yarı fiyatına gidilebiliniyor. talebin artması ile bu seferlerin daha da artacağını düşünerek belediye otobüslerini tercih etmek doğru olu bence. böylece özel otobüs firmalarının fahiş fiyat uygulaması önlenebilir