24
Mayıs
2024
Cuma
FOÇA - İZMİR

Teröre lanet yağdı!

FOÇA TERÖRÜ LANETLEDİ

İzmir’in Foça ilçesinde sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen,“terörü lanetleme ve şehitlerimizi anma” mitingine katılan yüzlerce kişi terörü lanetledi. Küçük Deniz Sahil Caddesi´nde bir araya gelen Foçalı vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları, Atatürk posterleriyle ile birlikte açtıkları; “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” yazılı pankart ve dövizlerle kortej halinde Foça Demokrasi Meydanı’na yürüdü. Güneşin kavurucu sıcaklığına aldırış etmeden yürüyen vatandaşlar, “Kahrolsun PKK", " Güçlü ordu güçlü Türkiye" şeklinde sloganlar attı. Cadde üzerinde yürüyüşe diğer vatandaşlar ev ve iş yerlerinden destek verirken, balıkçılarda Türk Bayraklarıyla donattıkları tekneleri ile yürüyen topluluğa denizden korna ve sirenlerle eşlik etti. Foça Demokrasi Meydanında toplanan vatandaşların çocuklarıyla birlikte katıldığı protestoda, terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar atıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sivil toplum örgütleri adına Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şube Başkanı Neşe Uprak tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Ulusumuzun gururu, iftiharı Mehmetçiklerimize yapılan hain saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Terörden medet umarak terörü ulus üzerinde tehdit unsuru olarak kullanmak isteyenler, birlik ve beraberliğimizi bozamayacak, asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Teslimiyetçi politikalarla sömürücü güçlerin dediklerini birebir uygulamayı marifet sayanlara buradan sesleniyoruz. Hangi devlet, hangi ulus vardır ki, sömürücülerin tavsiyesiyle, birlik ve beraberliğini koruyarak ilerlemiştir? Terör eşliğinde açılımın olamayacağını göremeyenlerin, açılımı başlatarak, meydana gelen olaylarda; suçu başkalarına atma sorumluluktan kaçma girişimlerinin kabul edilemez olduğu ortadadır. O nedenle bu hayati davada sorumluları göreve davet ediyor bulundukları mevkilere getiren halk olarak hesap vermelerini istiyoruz. Güvenlik güçlerimize ve askerlerimize sıkılan her kurşunda, atılan her iftirada; bilsinler ki Türk halkını karşılarında bulacaklardır. Acımız ve öfkemiz büyüktür. Evet acılıyız, öfkeliyiz bir o kadar da gururluyuz. Şehit olan arkadaşların ardından Mehmetçiğin 'vatan sana canım feda' diyerek görev başında olmasından bir o kadarda onurluyuz. Öfkemiz sorumlulara, eli kanlı katillere, acımız teröre kurban verdiğimiz tüm evlatlarımıza 'Kınalı kuzularımıza' Tanrıdan rahmet diliyoruz. Kederli ailelerimizin başı sağ olsun. Ulusumuzun birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını beyan ederken, diyoruz ki; Şehidim rahat uyu, bu vatan, bu ulus sizleri unutmayacak. Işıklar içinde yatın.Ne mutlu Türküm diyene”

Basın açıklamasının ardından 75 yaşında ki Ahmet Saraçoğlu Aziz Şehitler için kaleme aldığı, “Terörü Lanetlerim” adlı şiirini okudu. Saraçoğlu’nun şiiri mitinge katılanları duygulandırdı. Basın açıklaması ve şiirlerin okunmasının ardından miting sona ererken, Foça esnafı şehitler için lokma döktürdü ve dua etti.

“Terörü lanetleme ve şehitlerimizi anma” mitingine; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, A.D.D.Foça Şube Başkanı Neşe Uprak, Chp Foça İlçe Başkanı Şener Erol, Saadet Partisi Foça İlçe Başkanı Selahattin Şen,Chp İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Çemrek , Emekli Amiral Atilla Kıyat ,S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Foça Şubesi Başkanı İbrahim Özen’de katılarak destek verdi.

FOÇA TERÖRÜ LANETLEDİ
FOÇA TERÖRÜ LANETLEDİ
FOÇA TERÖRÜ LANETLEDİ
FOÇA TERÖRÜ LANETLEDİ
FOÇA TERÖRÜ LANETLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 09:54:02
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 10:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?