30
Mayıs
2024
Perşembe
FOÇA - İZMİR

Yaşar Balta, yeniden başkan

Foça Su Ürünleri Kooperatifi'ne 1998 yılından bu yana başkanlık eden Yaşar Balta gerçekleştirilen olağan kongre sonucunda yeniden başkan seçildi.


Foça Su Ürünleri Kooperatifi tarafından Foça Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen olağan kongrede tek aday olarak yer alan Yaşar Balta yeniden kooperatif başkanlığına seçildi. 70 üyenin oylarıyla gerçekleşen seçimlerde Yaşar Balta'nın yanısıra, Özden Çağlan, Timur Beytorun, Armağan Koçoğulları ve Ceyhan Çetin de yönetim kurulunda yer aldı. Seçimin ardından eski yönetim kurulu üyeleri ile yeni yönetim kurulu üyeleri arasında tartışma yaşandı. Eski yönetim kurulu üyesi Atilla Tiyanşan, Foça'da açılan yeni balık halinde kooperatife ait balık dükkanı bulunmamasını eleştirdi. Türkiye'nin tüm balıkçı kasabalarının balıkçılar hallerinde kooperatif satış yerlerinin bulunduğuna dikkat çeken Tiyanşan, "Balık halinde kişilerin hakları fesedilir fakat kooferatifin hakkı fesedilemez" dedi. Balık halindeki kendi dükanının önüne kooperatif tabelası astığını belirten Tiyanşan, yakın zamanda bu tabelanın indirileceğini ve haklarının ellerinden alınmış olacağını söyledi. Tiyanşan'ın tepkisi üzerine söz alan Başkan Balta, Foça Belediyesi tarafıdan kendilerine balık halinde perakende satış yapılabilmesi için seyyar tezgah verildiğini ve balık satışının tezgah üzerinden yapılacağını belirtti.


FOÇA'DA KAÇAK AVCILIK YAPILIYOR
Kongrede söz alan Foça'lı balıkçılardan Dinçer Dinner beş aydır av yasağı olduğunu bu nedenle zorluk çektiklerini söyledi. Balıkçıların av yasağı döneminde banka kredisiyle geçindiklerini de belirten Dinner, "Biz ne kadar zor durumda olsak da av yasağına uyarken avcılık yapacağımız sularda yasak olmasına rağmen trol ruhsatı olmayan teknelerle trol çekiliyor" dedi. Kaçak avcılık nedeniyle sıkıntılarının arttığını belirten Dinnre, kooperatifin bu konudaki gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyledi.

..
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 18:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?