19
Mayıs
2024
Pazar
FOÇA - İZMİR

Yeni Foça'ya yeni şebeke müjdesi

YENİ FOÇA'YA YENİ ŞEBEKE MÜJDESİ

Yaz aylarında su sıkıntısı çeken Yeni Foçalılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan şebeke yenileme çalışmaları ile kesintisiz ve sağlıklı suya kavuştu. Bölgenin eskiyen, su kaçaklarına neden olan tüm şebeke hattı, yaklaşık 5 milyon TL'lik yatırımla baştan sona yenilendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, turistik ilçelerden Foça'ya bağlı Yeni Foça Mahallesi'nin yaz aylarında artan nüfusa paralel olarak büyüyen su sorununu çözebilmek amacıyla bir proje hazırlayarak içme suyu alt yapısını baştan sona yeniledi. 2009 yılı Şubat ayında başlayan çalışmalar sonunda, Yeni Foça'ya isale hatlarıyla birlikte toplam 91 kilometrelik yeni içme suyu şebekesi döşendi. Braşman bağlantıları devam ederken, tamamlanan bölgelerde abone bağlantıları da yapılarak yeni şebekeden su verilmeye başlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları sonucunda, eskiyen içmesuyu şebekesindeki kaçaklar nedeniyle yaz aylarında su sıkıntısı yaşayan Yeni Foça Mahallesi, yeni kuyuların da açılarak devreye girmesi ile birlikte daha rahat ve sağlıklı su almaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'da sık sık Foça'ya giderek çalışmaları yerinde incelemişti. Göreve geldikleri dönemde Yeni Foça su şebekesinin iflas konumuna geldiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Şebekeye basılan suyun yüzde 80'i hatta kayboluyor, yüksek yerlere su çıkmıyordu. Şimdi tüm şebekeyi yeniledik. Bundan böyle su sıkıntısı yaşanmayacak” diye konuştu.

YENİ FOÇA'YA YENİ ŞEBEKE MÜJDESİ
YENİ FOÇA'YA YENİ ŞEBEKE MÜJDESİ
YENİ FOÇA'YA YENİ ŞEBEKE MÜJDESİ
YENİ FOÇA'YA YENİ ŞEBEKE MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 09:27:01
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 12:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?