24
Mayıs
2024
Cuma
KARABAĞLAR - KARABAĞLAR - İZMİR

AKP'li vekil cemevinde 'evet' istedi

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ HASGÜR LİMONTEPE CEMEVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

12 Eylül’de yapılacak Referandumda Türk halkının ‘Evet’ diyeceğini dile getiren AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, yeni anayasa düzenlemesi ile darbe anayasasının ortadan kalkacağını yerine bireysel hak ve özgürlüklerin artacağını yeni bir anayasasının geleceğini söyledi.

Referandum çalışmaları kapsamında İzmir’in Karabağlar ilçesini ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, 12 Eylül’de yapılacak halk oylaması ile ilgili vatandaşlara bilgi verdi. AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Osman Sakman ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte önce Limontepe Cemevi’ni ziyaret eden Hasgür, Cemevi Dedesi Cemal Sevin ile görüştü.

Sevin’den Alevilerin sorunlarını dinleyen Hasgür, anayasa değişiklik paketi ile ilgili görüşlerini aktardı. 12 Eylül’de referanduma sunulacak değişiklik paketinde bireyin hak ve özgürlüklerinin korunduğuna vurgu yapan Hasgür; “Yeni anayasa değişiklikleri ile kadınlar, çocuklar, yaşlılar, özürlüler, dul ve yetimler korunma altına alınarak, pozitif ayrımcılık yapılacak. Bu sayede onları bu toplumda eşit ve onurlu bir şekilde hayatını sürdüren bireyler haline getirebileceğiz” dedi.

Bazı Cemevlerinin anayasa değişikliği ile ilgili olarak tüm Alevileri temsil ediyormuşçasına açıklamalar yaptığını söyleyen Hasgür; “Bazı Alevi dernekleri hayır açıklaması yaptığını söyledi. Bu şekilde açıklama yapıldığında tüm Aleviler zan altında bırakılmaktadır. Oysa her vatandaşın kararının hür olması gerekmektedir. Biz hiçbir derneğin ve hiçbir kimsenin, vatandaşın hür iradesine set çekmesini istemiyoruz. Hangi mezhebe mensup olursa olsun tüm vatandaşlarımızın hür iradesi ile oy kullanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Cemevi ziyaretinin ardından Sivaslı Yiğidolar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Hasgür, anayasa değişikliği için hazırlanan maddelerin vatandaşlara getirdiği özgürlüklerden bahsetti. İzmir’in ilçelerini karış karış gezerek anayasa değişikliğine vatandaşların evet veya hayır oyu kullandıkları takdir de ne olacağını açıklamaya çalıştıklarını söyleyen İzmir Milletvekili Hasgür sözlerine şu şekilde devam etti: “82 Anayasasında tam 17 sefer değişiklik yapılmıştır. Bu toplumun ihtiyaçlarına göre yapılmamış, o dönemin cuntacıları tarafından hazırlanmış bir anayasadır. 82 anayasası yüzde 92 oyla kabul edilmiştir. Fakat halkımız özgür ve hür irade içinde oy kullanamamıştır. Ayrıca o dönemde sadece anayasanın kabulü yolunda propaganda yapılabilirdi. Aleyhinde propaganda yasağı vardı. Onun için oran böyle yüksek çıktı. Millet asker bir an önce kışlasına çekilsin diye genelde kabul oyu verdi. Biz seçilmeden önce anayasa değiştireceğimize dair söz vermiştik. Anayasa taslağı hazırladık. Tüm Sivil Toplum Örgütleri ve Siyasi partilere bu taslağı gönderdik. Fakat hiçbir siyasi partiden bu noktada destek göremedik. Hatta CHP hazırlanan anayasa paketini insan haklarına aykırı ve hukuk bağımsızlığını tehlikeye attığı iddiasıyla Anayasa Mahkemesine dava açtı. Fakat Anayasa Mahkemesi anayasa paketini insan haklarını genişleten ve hukuk bağımsızlığını zedelemeyen bir yapıda olduğunu kabul etti. Bazı partiler anayasa değişikliğinin içeren maddeler arasında kayısı ve fındık fiyatlarının olup olmadığını soruyor. İş ve aş artacak mı diyor. İnsanlarımız anayasa paketiyle daha fazla demokrasiye kavuşacaktır. Buna bağlı olarak da iş ve aşta artacaktır” dedi.

Anayasa değişikliği ile herkese eşitlik sağlanmasının temel hedeflerden biri olduğuna vurgu yapan İzmir Milletvekili Hasgür; “Eskiden Genelkurmay Başkanı yüce divanda yargılanamıyordu. Artık Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları yüce divanda yaptıkları hatalardan dolayı yargılanabilecekler. Bize asker düşmanı diyorlar fakat biz Türkiye Cumhuriyeti sınırları içersinde herkesin eşit olmasını istiyoruz. Yaptığımız işler millet içindir. Kim devletin başına gelirse gelsin millete hizmet edenlerin önü tıkanmasını istemediğimiz için anayasa değişikliği paketini hazırladık. Yani anayasa değişikliği AK Parti meselesi değil millet meselesidir” diye konuştu.

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ HASGÜR LİMONTEPE CEMEVİ’Nİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 12:09:05
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 09:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?