19
Mayıs
2024
Pazar
KARABAĞLAR - KARABAĞLAR - İZMİR

Kürüm işçileri sevindirdi

BAŞKAN KÜRÜM İŞÇİLERİ SEVİNDİRDİ

Karabağlar Belediyesi'nin mart ayı olağan meclis toplantısında bir ilk yaşandı. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, 224 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzaladı, “işçilere hayırlı olsun” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan meclis toplantısında atılan imzalar, işçileri sevindirdi. 1 Mart 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak toplu iş sözleşmesine göre, bu yıl işçi maaşlarına yüzde 9, önümüzdeki yıl için ise enflasyon oranı artı yüzde 1 oranında zam öngörüldü. Buna göre en düşük işçi maaşı bin 600 liradan, iki bin liraya, en yüksek ise 2 bin 350'ye yükseltildi. Belediye - İş Sendikası 4 No'lu Şube Başkanı Cemal Küpeli ile birlikte sözleşmeye imza atan Başkan Kürüm, ülkenin içinde bulunduğu şartları da göz önünde bulundurarak, imkanlar ölçüsünde ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti. Kürüm; “Herkesin alın teri benim için önemlidir. Karabağlar Belediyesi çalışma arkadaşlarımın çabası, vatandaşlarımızın desteğiyle çok daha iyi bir noktaya gelecektir. Buna inancım sonsuz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Kürüm'ün meclis salonunda yaptığı imza töreninin bir ilk olduğunu dile getiren Küpeli ise Kürüm'ün Karabağlar için bir şans olduğunu vurguladı;“Başkanımız Sıtkı Kürüm'e çok teşekkür ediyoruz. Sayesinde 224 kadrolu işçimizin yüzü güldü. Hak hukuk gözeten, emekten yana bir başkan olduğunu bir kez daha kanıtladı” diye konuştu.

BAŞKAN KÜRÜM İŞÇİLERİ SEVİNDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 12:07:04
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 15:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?