24
Mayıs
2024
Cuma
KARABAĞLAR - KARABAĞLAR - İZMİR

Sahurda mangal keyfi

İMAMDAN SAHURDA MANGAL KEYFİ

Kadir Gecesi coşkusu her yıl olduğu gibi bu yılda coşkuyla kutlandı. İzmir'in Karabağlar semtinde bulunan Yenidoğan Camii imamı Ahmet Koçaş sahurda cemaate mangal keyfi yaşattı.

Esnafın katkılarıyla düzenlenen sahur etkinliğinde mangal yakıldı. Mangal önünde sıra oluşturan vatandaşlara tek tek köfte ekmekleri ve içecekleri dağıtıldı. Cami imamı Ahmet Koçaş, esnaf arkadaşların bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'nde sahura kadar beraber vakit geçirmeleri, ibadetlerini beraber yapmaları ve kaynaşmaları için böyle bir şey düşündüklerini belirterek "Hem de burada ibadetlerimizi beraber yapıyoruz. Kadir Gecesini dolu dolu yaşamaya çalışıyoruz. Sponsorlarımız var. Onlar sağolsun bize destek oldular. Burada 200 kişiye sahur yaptıracağız. Birçok etkinliğimiz bitti. Bu mangal keyfini de cemaatimize yaşatıp Kadir Gecemizi mutlu bir şekilde geçireceğiz" dedi.

200 kişilik yapılan mangal etkinliği ile birlikte cami avlusunu dolduran vatandaşlar birbirleriyle sohbet etme fırsatı buldu. Etkinlikten memnun olduklarını dile getiren bir vatandaş, "Her camide olması gereken bu. Çok güzel bir etkinlik. Hocamızın birçok etkinliği var. Oldukça faal bir hocamız. Burada mangalda yemeğimizi yiyip Kadir Gecemizi kutlayacağız. Oldukça hayırlı bir iş yapılıyor. Çoluk çocuk herkes burada hem Kadir Gecesini kutluyor hem de yemeğimizi yiyoruz. Etrafımızdaki esnaf sağolsun yardım ettiler. Sonuçta burada Kadir Gecesinde hayırlı bir iş yapılıyor" dedi.

İMAMDAN SAHURDA MANGAL KEYFİ
İMAMDAN SAHURDA MANGAL KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 10:13:01
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 15:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?