25
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Abacıoğlu Hanı Çiçek Pasajı gibi olacak

Tarihi Abacıoğlu Hanı Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’ın girişimleri ile İstanbul’daki Çiçek Pasajı anlayışı ile hem kente, hem de Kemeraltı’na canlılık getirecek. İzmir’in korunacağı ve yabancı işletmecilerin de yer alacağı yeni yapının temmuz ayında devreye girmesi bekleniyor.

“Her şey Kemeraltı” sloganı ile tarihi çarşıda yeni bir süreci başlatan Konak Belediyesi ve mülk sahiplerinin girişimleriyle restore edilen tarihi Abacıoğlu Hanı’nın yaşam bulması, ticari canlılığa kavuşması ve yeni yol haritasının belirlenmesi amacıyla düğmeye basıldı.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’ın girişimleriyle başlatılan çalışma sonucunda yeni bir yönetim modeli ve pazarlama tekniği oluşturulacak. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki Abacıoğlu Hanı’nda bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan ve mülk sahipleri tarihi atmosferin yaşandığı ortamda hanın geleceğini konuştular. Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, handa işletim modeli ve yönetim mantığı aradıklarını, hanın bu şekliyle bile cazibe merkezi özelliğini sürdürdüğünü söyledi.

Başkan Tartan ise Belediye’deki üst düzey yöneticilerle katıldığı toplantıda tarihi hana vizyon kazandırmak için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek; “Öncelikle han görsel kirlilikten arındırılmalı. Abacıoğlu Hanı’nın enerji ve sinerji merkezine dönüştürülmesi için önümüzde hiçbir engel bulunmuyor. Tüm dükkan sahipleri ile birlikte hareket ederek Abacıoğlu Hanı’nı dolayısıyla Kemeraltı’nı renklendireceğiz. İnsanlar buraya akacak. 22 dükkanın nasıl işletilmesi gerektiğinin altını çizelim. Gündüz hediyelik eşya satan dükkanlar, akşam ise kafeler, Fransız, Yunan ve İtalyan restoranları Türk mutfağı Tüm bunlar gürültü kirliliği yaratılmadan yaşama geçirilmeli. Akordeon çalan bir sanatçı mekanları dolaşabilir. Folklor ekipleri mutlaka bulunmalı. Türk geleneksel oyunları sergilenmeli. Caz ve rock barlar burayı renklendirir. Canlılığı bunlarla yakalayabiliriz. Biz Konak Belediyesi olarak tanıtımına de destek vereceğiz. Benim burada hayal ettiğim İstanbul’daki Çiçek Pasajı havasında bir mekan. Kemeraltı’nı yeni projelerle donatacağız. Esnafla elele vereceğiz çekim merkezi bir Kemeraltı ekonominin de lokomotifi olacak. Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla işporta sorununu da çözeceğiz” dedi.

Hanın bir bölümünde mini bir müzenin de kurulacağına işaret eden Başkan Tartan kısa süre sonra yapılacak olan ikinci toplantıda uygulanacak modelin yaşama geçirilmesi için start vereceklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 13:59:36
Güncelleme :17 Mayıs 2009 Pazar 14:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?