19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Akıllı duraklar geliyor!

İzmirliler'e daha konforlu ulaşım hizmeti sunmak için teknolojiyi takip eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Akıllı Durak Sistemi"ni devreye aldı.

İlk olarak Alsancak Şair Eşref Bulvarı'nda Hocazade Camii önündeki otobüs durağına takılan sistemin, ilk etapta kentteki önemli duraklara monte edileceği bildirildi.

"Akıllı Durak Sistemi", durağa gelen yolculara yaklaşmakta olan otobüsler hakkında bilgiler veriyor. Dakikada bir, Ulaşım Kontrol Merkezi tarafından güncellenen söz konusu veriler, durağa yerleştirilen led panel üzerinde yer alıyor. Panelde, otobüsün hat numarası, gidiş yönü, son durağın ismi ile kalan durak sayısı olmak üzere üç çeşit bilgi bulunuyor.

Kent içi toplu ulaşımda hizmet veren otobüslerin yarısından fazlasını klimalı araçlarla yenileyerek, İzmirliler'e daha çağdaş ve rahat ulaşım hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi, ilk binişin ardından 90 dakika içindeki ücretsiz binişler, "Akıllı Elektronik Biletler", tüm filoyu denetleme imkanı veren "Ulaşım Kontrol Merkezi", "Akaryakıt Takip Sistemi"nden sonra hizmete aldığı "Akıllı Durak Sistemi" ile ulaşımda örnek bir model oluşturuyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 10:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?