1
Haziran
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Alsancak 4. kez şenleniyor

Konak Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Alsancak Şenliği’nin 25-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Alsancak Şenliği kapsamında yapılacak etkinlikleri kamuoyuna duyurmak üzere Sevinç Pastanesi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ile etkinliklerin organizasyonuna destek verenlerin katıldığı toplantıda, üç gün sürecek şenliğin etkinlik programı açıklandı.

Muzaffer Tunçağ, her kesime hitap edecek çok renkli bir Alsancak Şenliği yaşanacağını belirterek, "Alsancak’ın çeşitli kültürel etkinliklerle canlandırılması, orada şenlik düzenlenmesi, semtin tanıtımı için bir fırsat olmaktadır. Bu sayede, bir takım sorunlar nedeniyle kamuoyunda olumsuz yönleriyle tartışılmaya başlanan bu semtin güzellikleri ve doğrularıyla tanınması sağlanacaktır. ’Alsancaklı’ olmak yalnızca orada doğmak ya da tapu sahibi olmak değildir. Orada ticaret yaparak da Alsancaklı olunmaz. Önemli olan, orada yaşayanların semtin kültürel kimliğine katkıda bulunmasıdır" dedi.

Tunçağ, hedeflerinin Alsancak Şenliği’ni kısa zamanda uluslararası boyuta taşımak olduğunu sözlerine ekledi. Toplantıya katılan Alsancaklı esnaf, modacı, sanatçı ve işletme temsilcileri de şenlik hakkındaki görüşlerini dile getirerek, İzmirliler’i şenliğe davet ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2005 Pazartesi 13:04:22
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 13:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?