30
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Baba vahşeti

İzmir’in Konak ilçesinde, Emine Akay (20), kendisine elle tacizde bulunduğu için polise şikayet ettiği babası Hamit Akay (46) tarafından boğazı bıçakla kesilerek öldürüldü.

Şahdamarını keserek kızını öldüren ve olayın ardından ortadan kaybolan sabıkalı Akay’ı polis her yerde arıyor.Olay, dün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Bankadan para çekmek için dışarı çıkan anne Türkan Akay, eve döndüğünde eşinin üzeri kanlı olarak kapıdan çıkıp hızla uzaklaştığını gördü. Eve giren Türkan Akay, evden kaçtığı için iki gün önce polise kayıp başvurusunda bulunduğu ve önceki gün akşam saatlerinde evine dönen kızını kan gölüne dönen yatakta hareketsiz yatarken buldu ve polisi aradı. Eve gelen ekip, genç kızın şah damarının kesildiğini ve başının gövdesinden ayrılmasına ramak kaldığını saptandı.

Polis, Hamit Akay’ı yakalamak için soruşturma başlatınca, aslen Mardinli olan ailenin iki kızından biri olan Emine Akay’ın, 10 Temmuz’da bahçıvanlık yapan babasının kendisine elle tacizde bulunduğu iddiasıyla karakola gidip şikâyette bulunduğunu saptadı. Şikâyetin ardından ayrıldığı evine zaman zaman dönen Emine Akay’ın, babası ve ağabeyleri Gaffar Akay ile Deniz Akay tarafından “şikayetinden vazgeçmesi” için sürekli dövüldüğü ileri sürüldü. Yaşadıklarına dayanamayan genç kız, iki ağabeyi hakkında da kendisini dövdükleri gerekçesiyle şikâyette bulundu. Baba ve iki ağabey, şikayetin ardından polis tarafından her yerde aranıyordu.

‘Sevgili’ intikamı iddiası
1996’da “uyuşturucu satmak” ve 2004’de “adam kaçırmak” suçundan cezaevine girip bir süre sonra tahliye olan baba Akay’ın, “üç ay önce gece geç saatlerde çalan cep telefonuna kızının baktığını, ilişki yaşadığı sevgilisinin sesini duyunca annesine şikayet ettiğini ve annesine yapılanın intikamını almak için de cinsel taciz iddiasını ortaya attığını” söylediği öğrenildi. Hamit Akay’ın, kızı Emine’yi polis yapmak istediği kaydedildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 09:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?