19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bahçelievler Sağlık Ocağı hizmete açıldı

Konak İlçesi’ne bağlı, yaklaşık 24 bin vatandaşın yaşadığı Bahçelievler Mahallesi, sağlık ocağına kavuştu. Mahalle sakinlerinin de katkı sağladığı sağlık ocağı, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu’nun da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bahçelievler Mahallesi’nde Özel İdare kaynaklarından yaklaşık 60 milyar lira harcanarak yaptırılan Bahçelievler Sağlık Ocağı, törenle hizmete girdi. İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Sağlık İl Müdürü Levent Kıdak, Konak eski Belediye Başkanı Erdal İzgi ve mahalle sakinlerinin katıldığı törende konuşan Mahalle Muhtarı Ahmet Davulcu, önceleri yeşil alan olarak görünen, ancak bir çöp yuvası haline gelen bu alanın, Konak eski Belediye Başkanı Erdal İzgi’nin desteğiyle imar durumu değiştirilerek sağlık ocağına tahsis edildiğini söyledi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Levent Kıdak da, sağlık ocağının yapıldığı bölgede yaklaşık 24 bin vatandaşa hizmet vereceğini ve 60 milyar liraya mal olduğunu kaydetti. Kıdak, sağlıkta iyileştirme çalışmalarının devam edeceğini de bildirdi. İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ise burada yaptığı konuşmada, öncelikle Konak eski Belediye Başkanı Erdal İzgi ile mahalle muhtarına teşekkür ederek, "İstemesini ve ısrar etmesini bilmek lazım. Muhtarımız bu konuya sahip çıkıp ısrarla sağlık ocağı yapılmasını istemesiydi, belki de bugün burası olmazdı" dedi.
Konuşmasında eğitim ve sağlık sorunlarını halledememiş toplumları çağdaş olarak görmenin mümkün olmadığına vurgu yapan Göksu, "Sağlık Ocağı 11 Mayıs tarihinde bu yana yaklaşık 7 bin vatandaşımıza hizmet vermiştir. Eğer her mahalleye sağlık ocağı yapabilirsek o zaman sağlık sorunu yaşayan herkes Alsancak Devlet Hastanesi veya Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne yığılmaz. Sağlık ocakları bu anlamda ilk adımı oluşturur, hastanelerdeki işleyişi de rahatlatır" dedi.

İzmir’deki sağlık yatırımlarını da anlatan Vali Göksu, son iki yılda tam donanımlı 26 ambulansın alındığını ve Özel İdare Bütçesi’nden sağılığa 28 trilyon lira gibi rekor bir kaynak aktarıldığını kaydetti. Bahçelievler Sağlık Ocağı’nın yanı sıra Özel İdare kaynaklarıyla 8 tane daha sağlık ocağının yapılmakta olduğunu da ifade eden Göksu, sağlık ocağında hizmet verecek olan doktor ve personele ise bir ricada bulundu. Göksu, "Lütfen Vali olarak bu benim sizden bir ricamdır, buraya gelen vatandaşa güler yüz gösterin, nezaket gösterin. Hoş geldin diyerek karşılayın, geçmiş olsun, güle güle diyerek uğurlayın. Çünkü bu memlekette en zor şey vatandaş olmak. Onlar vergilerini veriyor, askerliklerini yapıyorlar ve vatandaş olarak üzerlerine düşeni yerine getiriyorlar. Siz de bilirsiniz ki hasta insanlar için moral çok önemlidir. Siz de buraya gelen hastaların moralini yükseltin" diye konuştu. Konuşmanın ardından Vali Göksu, Konak eski Belediye Başkanı İzgi ve Sağlık İl Müdürü Kıdak, sağlık ocağının açılışını gerçekleştirdiler.

konak
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 13:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?