23
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Başarının ödülü Çanakkale gezisi

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, başarılı öğrencileri Çanakkale gezisi ile ödüllendirdi.

Kaymakamlık Kupası Halk Oyunları yarışmalarında başarılı olan 16 öğrenci ile futbol karşılaşmalarında okul takımlarını bir üst dereceye çıkaran toplam 36 öğrenci, Çanakkale’de zaferin kazanıldığı toprakları gezdi.

Limontepe Seniye-Hasan Saray İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrenciler, tek tip örnek kıyafetleri ile Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı tabyaları ve şehitlikleri ziyaret etti.

Rehberler Odası’ndan Zeynep Vardar’ın yönlendirmesi ile Kilitbahir Tabyaları’ndan başlayan gezi; Havuzlar Şehitliği, Alçıtepe, Conkbayırı, Anzak Koyu Kanlı Sırt ve Kabatepe Müzesi’yle devam etti.

Çanakkale Zaferi’nin 90. yılının kutlandığı özel günde, çocukların bu başarının kazanıldığı yerleri gezip görmelerini arzuladığını belirten Konak Belediye Başkanı Tunçağ, "Gelibolu Yarımadası’nda 25 Nisan 1915-8/9 Ocak 1916 tarihleri arasında yapılan kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır.

Çanakkale Zaferi’ni, büyük Türk Ulusu’na, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale’nin sularında, Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da atılmış.

18 Mart zaferi kazanılmasaydı, düşman donanması, daha 1915’in Mart ayında İstanbul’a girerek Osmanlı İmparatorluğu’nu çökertebilecekti. Çocuklarımıza bu duyguları yaşattık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 11:36:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?