19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Belediye 2 bin 500 mezun verdi

Konak Belediyesi'nin çeşitli semt merkezlerinde açtığı ve yoğun ilgi gören kurslarından her yıl binlerce öğrenci mezun oluyor.

Adeta bir üniversite gibi eğitim veren, meslek yüksekokulundan hiçbir farkı bulunmayan kursların sonunda bu yıl 2 bin 500 kişi diplomasına kavuşup meslek sahibi oldu.

İngilizce, Fen Bilgisi, Matematik, Tıbbi Sekreterlik, Bilgisayar ve Moda Tasarımı eğitimi gibi konular deneyimli öğretmenler eşliğinde öğretiliyor. Ayrıca çocuk, engelli hasta ve yaşlı bakımı gibi özel eğitim gerektiren konularda eğitim veriliyor. Bu bölümü tamamlayanların diplomaları iş olanağı sağlıyor.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ekonomik dengelerin bozulduğunu, istikrarın bir türlü sağlanamadığını ve işsizler ordusuna her geçen gün yenilerinin eklendiğini belirtti. Vatandaşlara istihdam olanakları yaratmak için Belediyenin tüm olanaklarını değerlendireceğini ifade eden Başkan Tartan, açtıkları meslek edindirme kurslarında eğitimin bir üniversite anlayışıyla yürütüldüğünü söyledi.

Eşrefpaşa, Gültepe, Mehtap, Şükrü Aytulun-Saadet Mirci ve Yaşlı Dayanışma Merkezlerine önümüzdeki dönemde kurslara yenilerinin ekleneceğini ve daha çok mezunlar verileceğini vurgulayan Başkan Tartan şöyle devam etti, "Merkezlerimizdeki eğitim olanaklarından vatandaşlarımız ücretsiz olarak yararlanıyor. Özellikle kadınlarımız ilgi gösteriyor. Evlerinde boş geçirecekleri zamanları burada değerlendiriyorlar.Hem meslek sahibi oluyorlar hem de aile bütçelerine destek veriyorlar.

Öğretmenlerimizin her biri birbirinden deneyimli. Her öğrenciyle tek tek titizlikle ilgileniyorlar. 16 yaşından 75 yaşına kadar yaş grubunun katılımının sağlandığı eğitimlerin sonunda bu yıl 2 bin 500 mezun verdik. Önümüzdeki dönemde yeni eğitmenler eşliğinde ve daha çok katılımın sağlanacağı bir program yürütüyoruz. Özellikle okuma yazma kurslarına daha çok ağırlık veriyoruz. Kentimizde okuma yazma bilmeyen kalmayana dek çalışacağız. Ayrıca takı tasarımı, dikiş nakış, ahşap boyama, el nakışı, mefruşat ,ev aksesuarları, pasta yapımı ve kurdele nakışı gibi meslekleri öğrenmek isteyenlere kapımız her zaman açık olacak"

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 11:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?