19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Belediye otobüsüne taşlı saldırı

İzmir'in Konak ilçesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait belediye otobüsü kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlandı. Belediye otobüsünün 4 camı atılan taşlarla kırılırken, otobüs şoförü Recep Yılmaz (40), yaklaşık 10 kişilik gurubun taşlarla otobüse saldırdığını öne sürdü.

Kadifekale'de meydana gelen olayda, belediye otobüsünün camları kimliği belirsiz kişiler tarafından atılan taşlarla kırıldı. Saat 21.30 sıralarında yaşanan olayda, 33 numaralı Kadifekale-Konak hattında çalışan Recep Yılmaz (40) yönetimindeki 35 DPP 55 plakalı belediye otobüsüne kimliği belirsiz kişiler tarafından taş atıldı.

İZULAŞ'a bağlı belediye otobüsü ile yolcuları indirdikten sonra kalenin girişinden dönüş yaptığını belirten Recep Yılmaz, 10 kişinin otobüsün camlarına taş atmaya başladığını söyledi. Otobüsün 4 camını kıran terör örgütü yanlısı olduğu iddia edilen zanlılar, olaydan sonra kaçarken, Yılmaz, gençler taş attığı sırada çevredekilerin olaya seyirci kalmasına tepki gösterdi.

Taşlı saldırılar nedeniyle Kadifekale'nin belirli noktalarına kadar otobüs çıkarabildiklerini söyleyen yetkililer ise bu ve buna benzer saldırılar nedeni ile semte yeni belediye otobüsleri gönderemediklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 10:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?