23
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Belediye otobüsünü kurşunlayıp kaçtı

Konak'da kullandığı kamyonetin içindeki bayanlara baktığı gerekçesi ile otobüs şoförü ile tartışan kimliği belirsiz bir kişi, içinde yolcu bulunan Konak-Bahriye Üçok seferini yapan otobüse ateş ederek kaçtı.

Olay dün salı akşam saatlerinde Alsancak Şair Eşref Bulvarı, Vahap Özaltay Meydanı trafik ışıklarında meydana geldi.

Konak-Bahriye Üçok seferini yapan 94 592 numaralı Eshot otobüsünün şoförü İsmail Aydaş (37), Vahap Özaltay Meydanında ışıklara geldiği sırada yanındaki şeritte kırmızı ışıkta bekleyen BMC TM 30 marka beyaz renkli kamyonetin sürücüsü aracındaki bayanlara baktığı gerekçesi ile otobüs şoförü İsmail Aydaş ile tartışmaya başladı.

Yanında 2 bayan bulunan kamyonetin sürücüsü kırmızı ışık yanarken araçtan inerek belediye otobüsünün yanına geldi. Daha sonra ESHOT şoförüne "Neden benim yanımdaki bayanlara bakıyorsun?" diye bağırarak belindeki tabancayı çıkarıp ateş etti.

Otobüsün yan camı kırılırken, şans eseri yaralanan olmadı.

Korkuya kapılan yolcular otobüsten kapıların açılması ile birlikte inerek daha sonra çağrılan başka bir otobüse bindirildi.

Olaydan sonra alarma geçen polis ekipleri plakası alınamayan beyaz renkli kamyonetin sürücüsünü yakalamak için çalışmalara başlarken, otobüsün şoförü İsmail Aydaş, "Ben kırmızı ışıkta duruyordum. O da benim sağımda duruyordu. Ben o sırada yeşil ışığın yanmasını beklerken ışığa bakıyordum. Ancak kamyonetin sürücüsü bana yanındaki bayanlara baktığımı söyleyip araçtan inerek belindeki silahı çıkarttı ve bana ateş etti. Yanlış bir anlama sonucu neredeyse canımdan olacaktım?" dedi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 11:36:21
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 11:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?