27
Mayıs
2024
Pazertesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Belediye sağlam dedi ertesi gün yıkıldı

Konak Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu'nun "herhangi bir tehlike yoktur" diye rapor verdiği apartmanın zemin kat dairesinin duvarı çöktü. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olayla ilgili ev sahibi Tahsin Çakmak, "Bu işin peşini bırakmayacağım" diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 01.30 sıralarında Yeşilyurt Ulu Önder Caddesi, 97/2 numarada meydana geldi. Karayolları'nda işçi olarak çalışan Tahsin Çakmak'a ait zemin kattaki evde kiracı olarak yalnız yaşayan Berat Uğur'un uyuduğu odanın yan duvarı büyük bir gürültüyle yıkıldı. Gece yarısı uykudan korkuyla uyanan Uğur, can havliyle kendini sokağa attı. Gürültüyü duyan apartman sakinleri de deprem olduğunu zannederek dışarı çıktı.

Ölen ve yaralanan kimsenin olmadığı olayla ilgili Konak Belediyesi'ni eleştiren daire sahibi Tahsin Çakmak "10 gün önce duvarda derin çatlaklar oluştuğunu ve her an yıkılacağını bildiğim için durumu Konak Belediyesi'ne bildirdim. Verdiğim dilekçe üzerine Konak Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu ekipleri gelerek duvarın resimlerini çekti, inceleme yaptı. Duvar yıkılmadan 1 gün önce 22 Ocak'ta gelen Yapı Kontrol Müdürü Sevgi Gür imzalı cevap yazısında gerekli incelemelerin yapıldığı, herhangi bir tehlike olmadığı ve yapılacak yasal işlem bulunmadığı bize bildirildi. Ancak dilekçe geldikten 1 gün sonra duvar yıkıldı. Zaten böyle olacağı belliydi" dedi.

Konak Belediyesi'nin olayda ihmali olduğunu iddia eden Tahsin Çakmak, "Böyle sorumsuzluk görülmedi. Halilrıfatpaşa'da da ikizler işte bu ihmal yüzünden ölmüştü. Bunlar insan hayatını hiçe sayıyorlar. Ama bu işin peşini bırakmayacağım" diye konuştu.

Dişli üreten bir fabrikada işçi olarak çalışan kiracı Berat Uğur (29) ise "Duvarın yıkıldığı odada çekyatta uyuyordum. Hayatımda hiç bu kadar korkmamıştım. Eğer bana bir şey olsaydı hesabını nasıl verirlerdi?" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 10:48:29
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 15:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?