19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Belediyede bürokrasi azalıyor

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının verilmesi sırasında 30 günlük inceleme süresini en aza indirmek amacıyla İşyerleri Şubesi adıyla yeni bir birim kurulduğunu belirtti.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının verilmesi sırasında yaşanan inceleme süresini en aza indirmek amacıyla İşyerleri Şubesi adıyla yeni bir birim kurulduğunu belirtti.

Eğlence amaçlı ve halka açık işyerlerinin açılması sırasında ruhsat başvurusunun ardından 30 güne kadar uzayan inceleme süresi nedeniyle esnafın mağdur edilebildiğini hatırlatan Dr.Tartan, "Belediyemiz Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde kurulan İşyerleri Şubesi teknik işlemlerin sürdürülmesi sırasında projeleri bundan böyle yerinde inceleyecek. 30 güne kadar uzayan yasal süre bu nedenle kısalacak. Esnafımız işlemler sırasında sıkıntı yaşamayacak"diye konuştu.

Gerek ruhsat başvurusunda bulunan vatandaşların mağdur edilmemesi gerekse İşyeri Açma ve Çalışma Yönetmeliği'nde belirlenen sürenin aşılmaması amacıyla devreye giren yeni şubenin esnafa zaman kazandıracağını hatırlatan Dr.Tartan şunları söyledi, "İşyeri Şubesi Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde ve sorumluluğunda çalışmalarına hemen başlayacak. Ruhsat verilecek işyerinin bulunduğu binanın yapı kullanma izin belgesine dayanak olan mimari projeye aykırı olup olmadığı ivedilikle yerinde belirlenecek. Teknik ekipler başvuruda bulunan vatandaşın işyerine giderek teknik incelemeyi kısa sürede yapacak. Projeye aykırı bir durum bulunmaması halinde ruhsat teslim edilecek. Yıllardır yaşanan sıkıntı ortadan kaldırılmış olacak. Yeni kurulan İşyerleri Şubesi esnafa nefes aldıracak"

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 15:32:04
Güncelleme :27 Haziran 2009 Cumartesi 15:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?