24
Mayıs
2024
Cuma
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Belediyede ilginç yarışma

KONAK’TA İLGİNÇ YARIŞMA

Konak Belediyesi, Türkiye’de resmi kurumlarda eşine pek rastlanmayan bir yarışma düzenledi. Konak Belediyesi’nce, kurum verimliliğini arttırmak, kültürel ve sosyal üretim sağlamak, beyin fırtınası yaratmak ve personel motivasyonunu yükseltmek amacıyla müdürlükler arasında düzenlenen yenilikçi proje yarışması sonuçlandı.

Onlarca personelin proje gönderdiği yarışmada otomobil ödülü bulunan birinciliğe değer eser bulunamadı. “Çöp Sanatları Müzesi ve Atölyesi” projesi ile Konak Belediyesi Tanıtım Birimi Organizasyon sorumlusu Aslı Çalışır ikincilik, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Güzelyalı Kültür ve Sanat Merkezi sorumlusu Leyla Dönmez ise “Dünya Eşini Sevenler Günü” projesiyle üçüncülük ödülü elde etti. Her iki projeci personel, ödüllerini Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’ın elinden aldı. Aslı Çalışır LCD televizyon, Leyla Dönmez de dizüstü bilgisayar sahibi oldu. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ödül töreninde yaptığı konuşmada, heyecanla personelin fikirlerini ve projelerini beklediğini, ancak gelecek yıllarda daha çok katılım ve proje geleceği umudu taşıdığını söyledi.

İnovasyonun, yeni fikirlerin kamu yararına veya ticari bir yarara dönüştürülmesi süreci olduğunu belirten Tartan, bu konuda personeli bilgilendirdiklerini dile getirdi. Tartan, yarışmayı gözlem, sinerji, inceleme, sunum, organizasyon, sponsorluk, sosyal sorumluluk, proje hazırlama, kültürel ve sosyal alanda üretimi sağlamak, grup çalışması, beyin fırtınası anlamında inovatif (yenilikçi) çalışmalara ivme kazandırmak için düzenlediklerini söyledi.

Bu tür yarışmalar düzenleyerek, kurum içinde verimliliğin artmasını hedeflediklerini belirten Başkan Tartan, “Belediye’de memur ve işçisiyle 2 bine yakın insan çalışıyor. Bu insanların üretkenlikleri var. İzmir sevdasıyla, kentin kalbindeki Konak’ı turizm ve sanatta ileri taşımak için sinerji yaratmayı hedefledik. Personelden çıkan projelerle hem kent yararı hem de kurum için verimlilik sağlıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 10:08:05
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 18:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?