19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Belediyeden gürültü denetimi

KONAK'TA GÜRÜLTÜ DENETİMİ

Çevresel sorunların ve denetimlerinin Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan alınarak, belediyelerin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüklerine devredilmesiyle, Konak'ta denetimler artırıldı.

2009 yılında 25 işyerine toplam 204 bin TL para cezası kesildi. Genellikle eğlence yerleri ile büyük marketlerin klima ve fanlarından kaynaklanan gürültülerin önünü kesebilmek amacıyla ekipler denetimlerini aralıksız sürdürüyor.Vatandaşları gürültü konusunda çevrelerinde yaşayan insanlara karşı daha titiz olmaya çağıran Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, gürültü ile ilgili şikayetleri, belediyenin 444 35 66 numaralı telefonuna veya dostbaskan@konak.bel.tr elektronik posta adresine bildirebileceklerini duyurdu.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin programlı çalışmalarının yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendirdiğini belirten Başkan Tartan, klima,motor ve fanlar ile makine gürültüsü ve müzik sesinin yasal ölçülerde kullanılması konusunda işletme sahiplerini uyardı.

Uyarılara kulak asmayanları yüksek para cezalarının beklediğini hatırlatan Tartan, “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz, vatandaşlardan gelen şikayetleri hemen değerlendiriyor. Yasal sınırların dışında gürültü yaratan işletme, eğlence mekanı ve seyyar satıcılara 2872 sayılı Çevre Kanunu'nu doğrultusunda yaptırımlar uyguluyoruz. Vatandaşlar sevgi ve saygı çerçevesinde belirlenen kurallara uysunlar. Çevrelerindeki insanlara saygılı olsunlar” dedi.

KONAK'TA GÜRÜLTÜ DENETİMİ
KONAK'TA GÜRÜLTÜ DENETİMİ
KONAK'TA GÜRÜLTÜ DENETİMİ
KONAK'TA GÜRÜLTÜ DENETİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 12:36:01
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 16:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?