25
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Belediyeden kız öğrencilere yurt

Konak Belediyesi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın isteği doğrultusunda, Eşrefpaşa semtinde Mart ayında temelleri atılan kız öğrenci yurdu binasının inşaatını hızlı bir şekilde sürdürüyor.


Atatürkçü Düşünce Derneği ile işletilecek yurt binasının kısa sürede tamamlanması için belediyenin her türlü olanağını değerlendirdiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, inşaatı süren binada incelemelerde bulundu. Dört ay gibi kısa bir sürede inşaatın altıncı kata ulaştığını belirten Başkan Tartan, kız öğrenciler için her türlü konforun düşünüldüğünü söyledi.

Sığınak ile birlikte dokuz kat olarak planlanan binada sosyal donatılara da çok önem verdiklerini vurgulayan Başkan Tartan, "Yurt tamamlandığında Atatürk ilkeleri ışığında kız öğrencilerimize hizmet verecek. Binada okullarından döndüklerinde evlerindeki yaşamı aratmayacak kolaylıklar planlandı. Derslerini çalışacakları ortam, yemekhane, çamaşırhane, revir ve kütüphane kız çocuklarımızın okul yaşamını kolaylaştıracak, hedefleri okullarını başarıyla tamamlamak olacak" dedi. Sosyal belediyecilik uygulamasının en önemli unsurunun toplumun ihtiyaç duyduğu konularda açılım sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Tartan, yeterli sayıda yurt bulunmadığını ve bu nedenle Eylül ayı ile birlikte 75 kız öğrenciye modern bir yurt kazandıracaklarını belirtti.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 11:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?