20
Mayıs
2024
Pazertesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Belediye’den TEDAŞ’a misilleme

İzmir Konak Belediyesi, genel aydınlatma faturalarının belediyelere gönderilmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararının iptal edilmesi için Danıştay’a dava açtı. 

 Her ay TEDAŞ’a 90 milyar lira aydınlatma ücreti ödeyen Belediye, buna karşılık da TEDAŞ’tan direklerin kira bedeli olarak 575 milyar lira istedi.

Bakanlar Kurulu’nun 2002 yılında aldığı kararla; park, sokak, meydan gibi genel aydınlatmaya yönelik faturaları belediyeler ödemeye başladı.

İzmir Konak Belediyesi, kararın iptali için Eylül ayında Danıştay’a dava açtı. Ancak dava devam ederken, TEDAŞ geriye dönük olarak belediyeden 2 trilyon lira aydınlatma parası talep etti. Ayrıca belediye, elektrik kesintisi yapılmaması için her ay TEDAŞ’a 90 milyar lira ödüyor.

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ davayla ilgili olarak, “Bu alanlar kamusal alanlardır, kamusal alanlar özelleştirilemez, bedellendirilemez. Düsünsenize biz şimdi vermekten vazgeçtik bu parayı ve karartıyoruz. Vermiyoruz Karart. Böyle bir şey mümkün mü? Bu uygulama özelleştirme uygulamasıydı. Biz buna itiraz ettik” diye konuştu.

Belediye Meclisi de bir karar çıkartarak, TEDAŞ’tan aydınlatma direkleri için 3 aylık 575 milyar lira işgal parası talep etti.

Muzaffer Tunçağ, bütün direkleri ve trafoları, kendilerinden parası istenen tüm mekanları ücrete tabi tuttuklarını; aydınlatma direklerini adeti 5 milyon trafo binalarını metre karesi 5 milyon’dan fiyatlandırdıklarını ve TEDAŞ’a ilk faturalarını gerçekleştirdiklerini açıkladı. Tunçağ, davanın diğer illere de örnek olması gerektiğini söyledi.

NTV
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 16:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?