1
Haziran
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Bisiklet çetesine darbe

İzmir'in Konak ilçesi Yenişehir semtinde sokak içerisinden zincirle bağlı olan bisikleti çalan zanlıyı arayan polis yaptığı operasyonlarda bisikletleri çalarak parçalara ayırdıktan sonra sattıkları iddia edilen 6 kişiyi yakaladı.

155 polis ihbar hattına gelen bir telefon huzur timlerini harekete geçirdi. Yenişehir semti 1203 Sokak içerisinde park halinde bulunan bisikletin çalındığını ihbarı üzerine harekete geçen timler bölgede yaptıkları güvenlik kamerası kontrollerinde bisikleti çalan kişinin Volkan A.(19) olduğunu belirledi. Timler yaptıkları başarılı çalışmada bisikleti çalan Volkan A.'yı Yenişehir semtinde kıskıvrak yakaladı.

Şüpheli Volkan A.'nın bisikletleri Yenişehir semtinde otoparkçılık yapan Mustafa Ş. isimli kişiye sattığını belirtmesi üzerine timlerin otoparka yaptıkları baskında otoparkın bahçesinde çalıntı olduğu belirlenen 7 bisiklet ele geçirildi.

Şüpheliler gerekli işlemler için Boğazici Polis Merkezi'ne götürüldükleri sırada otoparka ellerinde bisikletlerle gelen Okan T.(18) ve Tolga K. isimli şahıslar. Huzur timlerinde görevli polislere bisikletleri satmak istediler. Polis ekipleriyle sıkı bir pazarlık yapan zanlılar bisikletleri 50 TL den satmak istedikleri sırada polis timleri tarafından kıskıvrak yakalandılar. Gözaltına alının zanlıların daha önce de Çankaya semtinde Cengiz Ç. ve Kenan Ç. isimli kişilere bisiklet sattıklarını belirtmesi üzerine Çankaya semtindeki işyerine yapılan baskında 1 adat çalıntı bisiklet ele geçirilirken bu bisikletleri satın alan Cengiz K. ve Kenan K. isimli iki şüpheli gözaltına aldı. Huzur timleri gece boyu yaptıkları bisiklet operasyonunda çalıntı olduğu belirlenen 10 bisiklet ele geçirdi. Bu bisikletleri çalan ve ikinci kişilere satan toplam 6 kişi ise sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 11:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?