26
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Cezaevi firarisini yaşı ele verdi

İzmir'in Konak ilçesinde uygulama yapan polis ekipleri, şüpheli vatandaşları kimlik sorgusundan geçirdi.

Bu sırada polisi yanıltmaya çalışan bir kişi polisin durumu fark etmesi ile kıskıvrak yakalandı.
Konak'ta uygulama yapan polis ekipleri, gündüz saatlerinde sokaklarda şüpheli olarak dolaşan vatandaşlara kimlik sorgulaması yaptı.

Bu sırada şüphe üzerine durdurulan kişi yanında kimliğinin olmadığını söyleyerek polise kendisini Mehmet Özaki (48) olarak tanıttı. Şüpheli şahsın sabıka kaydı olup olmadığını kontrol etmek için bilgisayardan sorgulama yapan polis ekipleri, ismini verdiği kişinin 48 yaşında olduğunu belirledi. Sorguladıkları kişinin daha genç olduğunu gören polis ekipleri şüphe üzerinevatandaşı parmak izi içi Bozyaka Hizmet Binası'na götürdüler.

Yapılan incelemede parmak izi alınan kişinin 37 yaşındaki Çetin Özaki olduğu anlaşıldı. Dolandırıcılık ve kesici aletle adam yaralama suçlarından 6 yıl 3 ay 13 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Çetin Özaki'nin 1,5 ay önce Saruhanlı Yarı Açık Cezaevi'nden firar ettiği bu nedenle de yakalanmamak için abisinin kimlik bilgilerini verdiği ortaya çıktı. Kadifekale Polis Merkezi'ne götürülen zanlı işlemlerinin ardından İnfaz Büro Amirliği'ne teslim
edildi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 09:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?