19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

CHP'li Karataş'ın adaylığı düştü

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Kemal Karataş'ın, istifalar için son gün olan 1 Aralık 2008 tarihinden sonra kamuya ait bir bankaya yazdığı yetki belgesine "CHP İzmir İl Başkanı" olarak imza atması nedeniyle adaylığı düştü.

CHP'nin Konak Belediye Başkan Adayı Kemal Karataş'ın, adaylık için istifa etmesi gereken sürede il başkanlığından istifa etmediği ve parti evraklarına imza attığı gerekçesiyle yapılan şikayet üzerine toplanan İlçe Seçim Kurulu, Karataş'ın adaylığının düşmesine karar verdi.

 Yüksek Seçim Kurulu aday adaylığı düşünen siyasi partilerin il, ilçe ve belde yöneticilerine 1 Aralık 2008 tarihine kadar istifa etmeleri için süre taşımıştı. O dönem CHP'nin İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Kemal Karataş, iddialara göre istifa etmedi. Karataş'ın 2 Aralık'ta tüm ilçe başkanlıklarına, "İlçe yönetiminden aday adaylığı başvurusu yapmak isteyenlerin, bir an evvel il başkanlığına istifa dilekçesini iletmesi" yönünde il başkanı sıfatıyla bir yazı gönderdiği öğrenildi. Karataş'ın ayrıca, il başkanlığının giderlerinin ödenmesi için yine il başkanı sıfatıyla parti hesaplarından para çekilmesine onay verdiği iddia edildi.

CHP'nin Konak'ta Karataş'ı aday göstermesinin ardından harekete geçen Karataş muhalifleri bu imzaları ortaya çıkararak, Karataş'ın YSK'nın açıkladığı tarihte istifa etmediğini ileri sürerek, İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yapılan başvuru üzerine Karataş'ın ifadesi alındı. Muhalifler daha sonra Konak İlçe Seçim Kurulu'na Karataş'ın adaylığıyla ilgili itirazda bulundu. Dün akşam saatlerine kadar toplantı yapan İlçe Seçim Kurulu, Karataş'ın adaylığının düşmesine karar verdi.

Gerekçeli kararın CHP İzmir İl Başkanlığı'na gönderildiği, Karataş'ın karara 2 gün içinde itiraz edeceği öğrenildi. İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği kararı İl Seçim Kurulu'na taşıyacak olan Karataş'ın, buradan bir sonuç alamazsa Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağı bildirildi. Eğer her iki makam da İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği kararı onaylarsa CHP'de Karataş'ın yerine 28 Şubat gününe kadar yeni bir Konak adayı belirlenecek. Karataş'ın İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği karara pazartesi günü itiraz edeceği öğrenildi.


 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 22:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?