22
Mayıs
2024
Çarşamba
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Çıplak ayakla kapkaç protestosu

DYP Konak İlçe Kadın Kolları üyeleri, kapkaç ve hırsızlık olaylarını çıplak ayaklı yürüyüş ve basın açıklaması yaparak protesto etti.

Beraberlerinde DYP Konak İlçe Başkan Vekili Memet Cömert ve İlçe Kadın Kolu Başkanı Melahat Selçuk olduğu halde Konak Meydanı'ndaki Emekli Sandığı önüne gelen kadınlar, ellerinde kapkaç ve hırsızlıklara olan tepkilerini dile getiren dövizler taşıdılar. Çıplak ayakla kapkaç ve hırsızlık olaylarını protesto eden DYP'li kadınlar, bugüne kadar düdüklü eylem, imza kampanyası ve davullu eylem yaptıklarını ancak hükümete seslerini duyuramadıklarını, çıplak ayakla yaptıkları eylemin de duyulmaması halinde saçlarını kazıtacaklarını ifade ettiler.

Basın açıklamasını okuyan DYP Konak İlçe Başkan Vekili Memet Cömert, son bir yıl içerisinde kapkaç ve hırsızlık olaylarının halkı canından bezdirdiğini söyleyerek, "İnsanlar bu sıcak yaz günlerinde kapılarını, pencerelerini açmaya korkmaktadır. Kış günlerinde ceketleri ve mantolarının ceplerinde taşıdıkları çantalarını, elleriyle sıkı sıkıya tutarak taşımaktadırlar. Mal güvenliğimizden başka, can güvenliğimiz de tehlikededir" dedi.

TCK'daki kapkaç suçuyla ilgili değişikliğin ardından kapkaç olaylarının azalmak yerine arttığını ifade eden Cömert, "Mayıs ayının ilk haftasında 32 kapkaç olayı yaşanırken, yeni TCK'nın yürürlüğe girdiği Haziran ayının ilk haftasında 33 kapkaç olayı gerçekleşmiştir. Bekçi düdükleri öttürerek, halkın sesine kulağını tıkamış AK Parti hükümetine seslendik. Bekçi düdükleri fayda etmedi, davul çalarak seslendik. O da olmadı, Konak Meydanı'nda 40 bin imza topladık. Şimdi ayaklarımız çıplak yürüyoruz, daha güvenli kent, daha güvenli bir ülke için" diye konuştu.
Bir süre çıplak ayakla yürüyen kadınlar, daha sonra eylemlerini bitirerek Konak Meydanı'ndan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 16:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?