18
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Çocuklar bu müzeyi çok sevdi

ÇOCUKLAR BU MÜZEYİ ÇOK SEVDİ

Konak Belediyesi’nin İzmir’e kazandırdığı ilk butik müze olan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, ziyaretçi akınına uğruyor.

 Açılışın ardından kısa bir süre geçmesine karşın binlerce kişinin ziyaret ettiği müzede, çocuklar, 1800’lü yıllardan kalma oyuncaklar içinde hayal dünyasında dolaşıyor;

Karagöz-Hacivat oyunuyla gülüyor, masal saatinde düş yolculuğuna çıkıyorlar. Günde ortalama 500 kişinin ziyaret ettiği müzede önümüzdeki günlerde atölyeler de hizmet verecek.

Kentte arkeoloji müzelerinin, çağdaş toplumlarda olması gereken temel unsurlar olduğunu vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, butik müzelerle kenti zenginleştirdiklerini söyledi. Kukla, Hacivat-Karagöz ile oyuncak boyama ve oyuncak yapımı atölyelerinin de bir bölümde hizmet vereceğini belirten Başkan Tartan; “İzmir’e gelen insanların, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edebilecekleri, çağdaş bir yaklaşımla zaman geçirebilecekleri ve keyif alabilecekleri mekanlar yoktu. Biz Konak Belediyesi olarak bunu gördük. Biz bundan sonraki çalışmalarımızda güçlü olarak devam edeceğiz. Önce Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni hizmete açtık. Müze bu günlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Müze çocuklarımıza, gençlerimize, ailelere bir iki saatlik soluk alacakları mekan haline geldi. Sokak oyunları, Karagöz Hacivat gibi geleneksel oyunları müzemizde yaşatıyoruz” dedi.

Müzede, hayali Deniz Özgökbel Karagöz ve Hacivat oynatıyor. Karagöz ve Hacivat tasvirlerini çocuklara tanıtan Özgökbel, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimiz çocuklarla tanıştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylüyor. Masal saatinde Devlet Tiyatrosu sanatçısı İbrahim Raci Öksüz küçüklere masallar anlatıyor.

ÇOCUKLAR BU MÜZEYİ ÇOK SEVDİ
ÇOCUKLAR BU MÜZEYİ ÇOK SEVDİ
ÇOCUKLAR BU MÜZEYİ ÇOK SEVDİ
ÇOCUKLAR BU MÜZEYİ ÇOK SEVDİ
ÇOCUKLAR BU MÜZEYİ ÇOK SEVDİ
ÇOCUKLAR BU MÜZEYİ ÇOK SEVDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 09:30:02
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 17:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?