22
Mayıs
2024
Çarşamba
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Cumhuriyet kupası sahiplerini buldu

İzmir, Cumhuriyet Bayramı'nı her yıl olduğu gibi yine büyük bir katılımla kutlarken, bayram kutlamalarını 84. Cumhuriyet Bayramı Spor Şölenleri ile renklendirdi. 

84. Cumhuriyet Bayramı Spor Şölenleri kapsamında, tüm atletlere açık olan atletizm yarışmaları, grekoromen ve serbest stilde güreş müsabakaları, yelken yarışmaları, bayanlar basketbol şampiyonası, İzmir liseler ve ilköğretim okulları arası voleybol şampiyonası, kulüplerarası minikler futbol birinciliği, kulüplerarası hentbol şampiyonası ve yıldız erkek basketbol şampiyonası 29 Eylül-29 Ekim dönemindeki bir aylık süreçte düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu belediyenin özellikle gençlerin, bugünün anlam ve önemini daha iyi idrak etmeleri için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, yüzlerce gencin katılarak mücadele ettiği spor şölenlerinin de bunlardan biri olduğunu dile getirdi. Kocaoğlu "Cumhuriyet Bayramı tüm ulusumuz için özel bir anlam taşımaktadır. Cumhuriyete ve demokrasiye bağlılığından asla ödün vermeyen İzmirliler için ise bu büyük günün anlamı çok daha derindir. Yaşamını, varlığını ve ilkelerini bu temel üzerine oturtan İzmir halkı, Cumhuriyet Bayramı'nı adına yakışır bir coşkuyla kucaklayacaktır" dedi. 

Göztepe - Konak ve Alsancak arasındaki parkurda yapılan "Yelken yarışları"nda startı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verirken, yarışlar sonunda birinciliği optimist genel klasmanında Karşıyaka Yelken Kulübü'nden Muratcan Toyçelebi, Optimist Bayanlar'da Karşıyaka Yelken Kulübü'nden Saliha Yılmazçelik, Laser 4.7 Genel'de Foça Yelken Kulübü'nden Mithancan Alagöz, Laser 4.7 Bayanlar'daİzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Müge Tunçol, Laser 4.7 Junior'daÇeşme Yelken Kulübü'nden Daniel Lochner, Laser Radyal Genel'de Karşıyaka Yelken Kulübü'nden Serkan Yapan, Laser Radyal Genç'te Karşıyaka Yelken Kulübü'nden Emir Işıklıgil, Laser Standart Genel ve Genç klasmanlarında Karşıyaka Yelken Kulübü'nden Onur Derebaşı birincliği kazandı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 09:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?