18
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Dilenciye 69 lira ceza

DİLENCİLERE POLİS DENETİMİ

Konak ilçesinde, boynuna astığı "iki gözüm görmüyor" yazılı pankartla trafik lambalarında duran araçların etrafında dolaşarak dilenen görme özürlü 25 yaşındaki Yakup Y. ile arkadaşı Muhammet K., polis tarafından gözaltına alındı. Günde ortalama 50 ile 85 lira arasında para topladıkları bildirilen dilencilere Kabahatler Kanununa göre 69 lira para cezası kesildi.

Akşam evlerine gidenler, polise, Basmane Mürselpaşa Bulvarı Kültürpark yanındaki trafik lambalarında dilenen bir şahıs olduğu şikayetinde bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polisler boynunda "iki gözüm görmüyor" yazılı bir pankartla dolaşan ve doğuştan görme özürlü olduğu bildirilen 25 yaşındaki Yakup Y.'yi gözaltına aldı.

Yılmaz'a yardım ettiği belirlenen ve toplanan paraları taşıyan 19 yaşındaki Muhammet K. da ekipler tarafından yakalandı. İki dilenci Basmane Polis Merkezi'ne götürülerek gözaltına alındı. Karakolda, Kabahatler Kanununa göre 69 lira ceza kesilen ikilinin günde ortalama 50 ile 85 lira para topladıkları öğrenildi.

Üzerlerindeki paralar zabıta ekiplerine teslim edilirken dilenciler serbest bırakıldı.

DİLENCİLERE POLİS DENETİMİ
DİLENCİLERE POLİS DENETİMİ
DİLENCİLERE POLİS DENETİMİ
DİLENCİLERE POLİS DENETİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 09:27:04
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 12:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?