20
Mayıs
2024
Pazertesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Doktora çıplak dayak

Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli asistan doktor Deniz Yazıcı’nın, evinin önünde kendisine kimlik soran polisler tarafından dövüldüğü iddia edildi. İzmir Tabip Odası Başkanı, Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesinde konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Hekimlerin, sağlık çalışanlarının dövülmesinin ve saldırıya uğramasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Kaptaner, şunları kaydetti: "Hastanemizde 6 aydır görev yapan asistan doktor arkadaşımız Deniz Yazıcı, nöbetinin ardından Bornova’daki evine gitmiş. Evinin önünde kendisine kimlik soran polislere doktor olduğunu, kimliğinin yanında bulunmadığını, ancak nöbetten yeni çıktığı için doktor kaşesinin cebinde olduğunu söylemiş. Doktor kaşesini gösterdikten sonra kimliğini de getirip göstermiş.


Bu arada, polisler tarafından darp edilmiş. Polis aracına alınıp boş bir araziye götürülüp yeniden dövülmüş. Karakola götürüldükten, çırılçıplak soyulduktan sonra tekrar dövülmüş. Can güvenliğimizi teslim ettiğimiz kişilerin, doktor olduğunu söyleyen birini karakolda çırılçıplak soyarak dövmelerinin gerekçesini öğrenmek istiyoruz."


Olayın ardından Bornova İlçe Emniyet Müdürünün hastaneye gelerek kendilerinden özür dilediğini, gerekli işlemlerin yapılacağını söylediğini belirten Kaptaner, "Bize, doktor arkadaşımızın darp edilme gerekçesinin ’polise mukavemet ve kimlik göstermeme’ olduğunu öne sürüyorlar. Böyle bir davranış suçlu kişilere bile yapılmaz" dedi. 

Basın açıklamasına, çok sayıda doktor katıldı. Açıklamanın ardından gazeteciler, hastanede tedavi gören Dr. Deniz Yazıcı (27) ile görüştü. Vücudunun birçok yerinde morluklar olduğu görülen Dr. Yazıcı da boş bir araziye götürülüp dövüldüğünü, karakola gittiklerinde çırılçıplak soyularak tekrar dövüldüğünü ileri sürdü. Hastanede bulunan boyacı Ahmet Y. de evinin önünde polislerin, Dr. Yazıcı ile kendisini de dövdüklerini öne sürdü.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: "İNCELEME BAŞLATILDI"

Olayla ilgili İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bornova İsmail Hakkı Caddesi’nde asayiş ekibinin, şüphe üzerine Ahmet Y’den kimlik istediği, kimlik sorgulaması sonucu söz konusu kişinin hırsızlık ve uyuşturucu kullanmak gibi suçlardan poliste 9 ayrı kaydının bulunduğunun görüldüğü bildirildi. Polisin ön incelemesini sürdürdüğü sırada Ahmet Y’nin telefonla konuştuğu kişiye polisin uygulamasını eleştiren sözler söylediği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Birkaç dakika sonra Deniz Yazıcı olay yerine gelerek doktor olduğunu söylemiş, polise mukavemette bulunarak Ahmet Y’yi bırakmalarını istemiştir. Bunun üzerine söz konusu kişiler zor kullanmak suretiyle ekip aracına bindirilerek polis merkezine getirilmiştir. Konuyla ilgili adli işlemler cumhuriyet savcılığınca yürütülmektedir. Görevli polis memurları hakkında idari yönden inceleme başlatılmıştır."

3 POLİS AÇIĞA ALINDI

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, Dr. Deniz Yazıcı ve evinin boya işlerini yapan Ahmet Yıldız'ı dövüp, gözaltına almakla suçlanan polis memurları M.D., T.Ç. ve Ö.İ. başlatılan idari soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldı. Bornova İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aydın da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Dr. Deniz Yazıcı'yı ziyaret edip, çiçek vererek geçmiş olsun dileklerini iletti. Dr. Yazıcı ziyaretine gelen Aydın'a “Polis memurlarının açığa alındığını duydum. Bana zarar vermelerinden korkuyorum” dedi. Herhangi bir olayla karşılaşması durumunda aramak için cep telefonu numarasını istedi. Yaşar Aydın da “Öyle şey olmaz, sen müsterih ol” diye karşılık verdi. Ziyaretin ardından, yanındaki görevlilerle Yazıcı'ya telefonu numarasını gönderdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 17:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?