18
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Engelliler için mimari engeller kalkıyor

KONAK'TA ENGELLER KALKIYOR

'Engelliler için mimari engeller kaldırılsın' konulu toplantı Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi, Benal Nevzat Salonu'nda gerçekleştirildi.

Engellilerin kent içinde yaşadıkları sorunları anlatan sunum ile başlayan toplantıda, Yerel Gündem 21 Engelli Çalışma Grubu'ndan Prof. Dr. Türe Tunçbay'ın moderatörlüğünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer, Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kerim Özer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Merkezi Sorumlusu Serkan Aydoğan engelliler ile ilgili yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları yetkililerinin katıldığı toplantıda konuşan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi yayımlanmadan altı ay önce Konak'ta eğitim gören öğrenciler ile velilerinin okullarda yaşadıkları engelleri ortadan kaldırmaya yönelik başlattıkları çalışmaların tamamlamak üzere olduklarını söyledi.

Kentin bazı yerlerinde engellerin oluştuğunu üzüntüyle gördüğünü vurgulayan Başkan Tartan, göreve geldikten sonra engelliler konusunda temel yaklaşımı ortaya koyduklarını belirtti. Tartan şöyle konuştu, “Özellikle engelli öğrencilerimize sorunlarının çözümü için yaşamı biraz daha rahat ve güler yüzlü yaşayabilmeleri için adımlar attık, bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Eski Konak Kaymakamımız Ali Muhsin Nakiboğlu'nun da destekleriyle son 3 aylık süreçte 50'den fazla engelli vatandaşa modern tekerlekli sandalye sunma fırsatı bulduk. 2010'un başlarında da yeni yıl mutluluğu olarak 60 engelli vatandaşımızın engelini tekerlekli sandalyelerle kaldırmayı hedefliyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüz de sokaklarda engellilere yönelik düzenlemelerini gerçekleştiriyor. Biz her şeye sevgiyle, özveriyle, duyarlılıkla bakmaya çalışıyoruz. İnsan olmanın temel ağırlığı olan duygusal sevincini yaşatmaya çalışıyoruz”

KONAK'TA ENGELLER KALKIYOR
KONAK'TA ENGELLER KALKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 12:29:03
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 13:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?