31
Mayıs
2024
Cuma
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Eşine kızdı 6 aylık bebeğini çöpe attı

Konak ilçesi Eskiizmir semtinde üç çocuklu bir anne, eşinin çocuğuna ilgisiz olmasına sinirlenerek 6 aylık bebeğini çöp bidonuna attı. 

Konak ilçesinde, üç çocuk annesi Tenzile A. (31), eşinin 6 aylık bebeği Mehmet Ali A.'yı istememesi ve ihtiyaçlarını karşılamamasına kızarak bir plan yaptı. Eşi kahvede iken elektriklerin kesildiğini gören Tenzile A., evde bulunan bloknottan bir sayfa kopararak, 'Altınları getir yoksa çocuğu öldürürüz' notu yazdı. Notu bebeğinin yatağının üzerine bırakan anne, battaniyeye sardığı bebeğini bir sokak ilerideki çöp bidonunun içerisine bırakarak eve gitti. Bebeğini çöp bidonuna attıktan sonra eşini arayan Tenzile A., "Bebeği kaçırdılar" diyerek çağırdı. Eve gelen inşaat işçisi baba İnönü A. (40), yatak üzerindeki notu bularak polisi aradı. Olay yerine gelen polis, annenin ifadelerini çelişkili bularak sorguya aldı. Evde yapılan incelemede kağıda yazılı notun sehbanın üzerinde bulunan bloknottan koparıldığı tespit edildi. Çocuğun kaçırıldığı ifadelerinin doğru olmadığını tahmin eden polis, anneyi sorguladı. Yapılan sorgulamada anne çocuğu evlerinin yakınındaki çöp bidonuna attığını ve kaçırıldı notunu kendisinin yazdığını itiraf etti. Anne ile beraber çöp bidonundan bebeği almaya giden ekipler, Eskiizmir semtine doğru yola çıktı.
 
Polis, Bozyaka Emniyet Müdürlüğü'nden anne ile beraber çöp bidonunun bulunduğu yere gitmek üzereyken bebeğin bir vatandaş tarafından farkedilerek karakola götürüldüğü ihbarı geldi. İki saat çöp bidonunda battaniyeye sarılı bekleyen küçük Mehmet Ali, polis tarafından Karşıyaka Çocuk Yuvası'na teslim edildi. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 

Olayın ardından anne Tenzile A, ifadesinde eşinden intikam almak için bebeği çöpe attığını söyledi. Tenzile A., 8 yıllık evli olduklarını belirterek "İki çocuğumuz var. Eşim inşaat işçisi olduğu için kışın çalışmıyor. Maddi durumumuz çok kötü olduğu için 3. çocuğu istemedi. Zorla masraflarını karşılıyor hiç sevmiyordu. Olaydan bir gün önce eve gelmedi. Bana kahvede yemek yediğini ve otelde kaldığını söyledi. Bende biz aç yatıyoruz, sen otelde kalıyorsun diyerek kendisinden intikam almak istedim" diye konuştu. 

Tenzile A., bebeği çöpe attığı için vicdan azabı çektiğini söyledi. İfadesi alınan Tenzile A., adliyeye gönderilirken, "Akrabalarım duymasın. Eşime kızdım, bebeğimi çöpe attım" dedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 15:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NAZLI ODACI IP: 88.228.81.xxx Tarih : 7.01.2008 19:31:31

ben zonguldata yaşıyorum 9 yıllık evliyim çocuklarım doğumdan sonra öldü o bebeği evlat edinmek istiyorum o kadar ihtiyacım varki bebek kokusuna cevabızı beklicem