26
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Ev hanımı soyguna kalkıştı

İzmir'in Konak ilçesinde genç bir kadın, 200 gram altın borcunu ödeyemeyince internetten biber gazı satın alarak bir kuyumcuyu soymaya çalıştı. Zanlı, kuyumcu tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi.

Olay, saat 11.00 sıralarında Bayramyeri semti İnönü Caddesi üzerindeki Taşar Kuyumculuk'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 1 kız çocuk annesi B.S. (21), çevresine olan 200 gram altın borcunu ödeyemeyince soygun planı hazırladı. İnternet sitesinden biber gazı satın alan B.S., sabah saatlerinde Kemeraltı'na giderek, tek tek kuyumcuları gezdi.

Kalabalık nedeniyle soygun planını uygulamaya koyamayan B.S., buradan Bayramyeri semtine gitti. Bilezik bakma bahanesiyle yol üzerindeki Abdullah Taşar'a ait Taşar Kuyumculuk'a giren B.S., bir anda çantasından çıkardığı biber gazını kuyumcunun yüzüne doğru sıktı. Biber gazı göğsüne gelen Taşar, genç kadını üstüne atlayarak etkisiz hale getirdi.

Kasadan silahını da alan Abdullah Taşar, kapıyı kilitleyip durumu komşusuna bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, B.S.'yi gözaltına aldı. Emniyete götürülen genç kadın, ifadesinde suçunu itiraf etti. Zanlının, eşinin balıkçılık yaptığını, 2 yaşında bir kızı olduğunu ve altın borcunu ödeyebilmek için
böyle bir işe kalkıştığını söylediği öğrenildi.

Kuyumcu Abdullah Taşar, 2003 yılında da bir soygun atlattığını, o olayda başından yaralandığını belirterek, "Kadının elinde biber gazını görmemle yüzüme doğru sıkması bir oldu. Biber gazı tam yüzüme gelmediği için üzerine atlayıp etkisiz hale getirdim. Sonra polise haber verdik. Gelip gözaltına aldılar" dedi.

Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 17:05:22
Güncelleme :27 Haziran 2009 Cumartesi 10:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?