1
Haziran
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Evine gelen polislere ateş açtı

Konak'ta birçok suçtan sabıkası bulunan şahıs, hırsızlık ihbarı sonucu eve gelen polislere ateş açtı. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayda saldırgan, silahı tutukluk yapınca teslim oldu.

Olay, Eşrefpaşa semtinde 574 Sokak 47 numara önünde önceki gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, birçok suçtan sabıkası bulunan Akın Hökerek’in (23) evinde hırsız olduğu ihbarı üzerine olay yerine gelen Eşrefpaşa Karakolu ekiplerinin araştırması sonucu ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

Ancak Akın Hökerek’i tanıyan polis ekipleri, şüphelenerek kontrol etmek istedi. Polisin kendisini yakalamaya geldiğini zanneden Akın Hökerek, dışarı çıkarak ruhsatsız tabancayla polislere 2 el ateş etti. Silah tutukluk yapınca polislerin uyarısı sonucu teslim olan Hökerek, gözaltına alındı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, Akın Hökerek’in üzerinde yapılan aramada 1 adet Akrep marka tabanca ve 4 adet mermi ele geçirildi.

Yapılan soruşturmada Akın Hökerek’in gasp, adam yaralama, dolandırıcılık, hırsızlık ve meskun mahalde silah atmak gibi suçlardan sabıkası olduğu belirlendi. Hökerek’in bir hafta önce de gasp suçundan yattığı cezaevinden tahliye olduğu öğrenildi.

İfadesinde polislerden kaçmak için ateş ettiğini belirten Akın Hökerek, "Ben önceki gün bir kavga olayına karışmıştım. Bu nedenle de polislerin beni yakalamaya geldiklerini sandım. Onun için tabancama sarılarak havaya ateş ettim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 14:18:19
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 14:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?