22
Mayıs
2024
Çarşamba
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Gaspçılar linçten zor kurtuldu

Karabağlar'da bir taksicinin gasp edilmesinin ardından şüphelilerin peşine düşen taksicinin arkadaşları, yakaladıkları 2 gaspçıyı linç etmek istedi. Gaspçıları darp eden taksiciler, kendilerini engellemek isteyen polis memurlarıyla da kavga etti.

Sabah saatlerinde Süleyman Yenigün'ün (23) kullandığı 35 T 5758 plakalı ticari taksiye Küçükyalı'dan 3 kişi bindi. Karabağlar istikametine gitmek istediğini söyleyen şahıslardan soyadı belirlenemeyen Osman isimli saldırgan, 5758 Sokağa geldiklerinde çıkardığı bıçağı taksi şoförü Yenigün'ün boğazına dayadı.

Yenigün'den 20 YTL alan saldırganlar kayıplara karıştı. Olayın ardından Süleyman Yenigün GPS ile acil sinyal gönderdikten sonra 155'i arayarak olayı polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, durumu öğrenerek arkadaşlarının yanına koşan taksicilerle birlikte şüphelileri aramaya başladı. Bir süre sonra boş bir arsada saklanırken bulunan H.Ş. (Hurşit Şeker-14) ve Mesut Karagöz (26) kaçmaya çalışırken yakalandı. Şüphelilere saldıran taksiciler, H.Ş. ve Mesut Karagöz'ü linç etmek istedi. Polislerin kendilerine müdahale etmesine de sinirlenen taksiciler, zanlıların karakola götürülmesinin ardından ekiplerle tartıştı.

Bir süre sonra şüphelilerin getirildiği Karabağlar Karakolu önüne gelen taksiciler, polislerle münakaşayı sürdürünce arbede yaşandı. Polis, taksicileri dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı. Kavgada bir polis memuru aldığı yumruk darbesiyle gözünden yaralanırken, polise saldıran 4 taksici gözaltına alındı. Gözaltına alınan taksiciler hakkında polise mukavemet suçundan işlem yapılırken, gasp olayına karıştığı iddia edilen Osman isimli şahsın yakalanması çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 14:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?