18
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Gece boyunca bıçakla dehşet saçtılar

İzmir'de, bir gecede 2 ayrı gasp olayına karıştıkları iddiasıyla iki kişi gözaltına alındı. Son olarak bir taksiciyi soymaya çalışan iki gaspçı, polisin ısrarlı takibi sonucu yakalandı.

Olay İzmir'in Konak İlçesi Fevzi Paşa Bulvarı üzerinde gerçekleşti. İddiaya göre saat 04.00 sıralarında 35 T 5825 plakalı aracıyla Eşrefpaşa'dan Basmane istikametine giden taksi şoförü Orhan Kaygısız (48) duyduğu ıslık sesi üzerine kendisini çağıran bir müşteri olduğunu sanarak aracını yolun kenarına çekti. Bu sırada taksinin sağ kapısını açarak elindeki bıçakla şoför Kaygısız'ın üzerine atılan bir kişi para istedi. Taksi şoförü Kaygısız da eli bıçaklı saldırganın bıçağını almaya çalıştı. Aynı kişinin bir bıçak daha çekmesi üzerine korkan Kaygısız, kapıyı açıp kendini araçtan dışarıya attı.

Saldırgan ve yanındaki ikinci bir şahıs da torpido gözündeki birkaç önemsiz eşyayı alıp kaçmaya başladı. Orhan Kaygısız, bu sırada 155'i arayıp gasp edildiğini söyleyerek yardım istedi. Kaçan iki kişiye rastlayan polislerle zanlılar arasında bu sırada arbede yaşandı ve polise direnen iki kişinin bıçak çektiği iddia edildi. Etkisiz hale getirilen M.C.B. (15) ve B.C. (17) daha sonra Anafartalar Karakolu'na götürülerek gözaltına alındı.

Taksi şoförü Kaygısız ise canını zor kurtardığını dile getirerek, "Islık duyunca kenara çektim. Bu sırada sağ kapıyı birisi açıp elindeki bıçakla üzerime saldırdı ve para istedi. Ben eline doğru hamle yapınca başka bir bıçak daha çıkardı. Onu görünce kendimi aşağıya attım. O da torpido gözünden birkaç parça önemsiz şey alıp kaçtı" diye konuştu.

Öte yandan aynı iki kişinin taksiciyi gasp etmeden önce yakın yerlerde Mustafa Duvarcı, Naim Beycan ve Alper Eyirci adlı arkadaşlardan bıçak zoruyla toplam 7 YTL gasp ettikleri belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 11:14:06
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 13:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?