25
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Gecekonduda yangın çıktı

İZMİR'DE GECEKONDU YANGINI

İzmir'in Konak ilçesi Gürçeşme semtinde bir gecekonduda başlayan yangın, yandaki 3 katlı binaya sıçradı. Yangında gecekondu ile 3 katlı binadaki 2 daire hasar görürken, apartman sakinleri geç geldiğini iddia ettikleri itfaiye ekiplerine tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, Gürçeşme semti 3514. Sokak 1. çıkmazında Fatma Çobanoğlu'na (85) ait tek katlı gecekonduda saat 05.15 sıralarında yangın çıktı. Alevleri fark eden mahalle sakinleri yaşlı kadını dışarıya çıkararak, itfaiyeye haber verdi. Vatandaşlar, yangını evlerindeki hortumlarla söndürmeye çalıştı. Hızla büyüyen alevler bitişikteki 3 katlı apartmana da sıçradı. Apartmanın 2. ve 3. katını saran alevlere olay yerine gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 3 itfaiye aracı müdahale etti. Yangında

gecekondu ile yan binadaki 2 dairede maddi hasar meydana gelirken, yangının kesin çıkış nedeninin yapılan inceleme sonrası belli olacağı bildirildi.

Bu arada, yangın başladığı anda itfaiyeye haber verdiklerini ancak Yenişehir semtinde bulunan itfaiye ekiplerinin çok yakın olmasına rağmen yaklaşık 45 dakikada olay yerine geldiğini iddia eden mahalle sakinleri ile itfaiye erleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Yanan evlerden birinin sahibi olan Ufuk Örten (40), itfaiye ekiplerinden davacı olacağını belirterek, 20 bin TL üzerinde zararı olduğunu söyledi. Örten, "Yangın yan tarafta başladı, itfaiye gelene kadar kendimiz müdahale etmeye çalıştık

ancak başarılı olamadık. İtfaiye 45 dakikada geldi. Gelen itfaiyenin hortumu patlak, sular hep yerlere aktı ve birinin suyu bitti. Bu kadar yakın mesafede olmasına rağmen bu kadar zamanda olay yerine gelmeyen itfaiyeden şikayetçi olacağım" dedi.

İtfaiye erleri ise kendilerine gelen anonstan hemen sonra olay yerine geldiklerini, geç gelmelerinin söz konusu olmadığını iddia ettiler. Yangına müdahale eden bir itfaiye aracındaki hortumunun patlak olması nedeniyle ise su yerlere aktı.

İZMİR'DE GECEKONDU YANGINI
İZMİR'DE GECEKONDU YANGINI
İZMİR'DE GECEKONDU YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2010 Pazar 10:29:01
Güncelleme :21 Kasım 2010 Pazar 15:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?