29
Mayıs
2024
Çarşamba
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Gürültücülere kapatma cezası

Vatandaş şikayet etti, belediye harekete geçti. Alsancak’ta çevreyi rahatsız eden bir eğlence mekanıyla dernek lokaline para ve kapatma cezaları verildi

İzmir Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çalışmalarına hızlı başladı. Çevreden gelen şikayetleri dikkate alan yetkililer, 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nu bu doğrultuda uyguladı.


Alsancak Atatürk Caddesi’nde çevreye rahatsızlık veren bir eğlence mekanıyla dernek lokaline 13 bin 862’şer YTL ceza kesildi. Mekanlar ayrıca birer hafta süreyle kapatıldı.


Çevreyi rahatsız edecek şekilde, müzik sesini yasal sınırların üstünde kullanan ve defalarca uyarılmalarına karşın duyarsız davranan iki işletmeye, Hukuk İşleri Müdürlüğü’nden onay alınarak para ve kapatma cezası uygulandı.


Yasal prosedüre uymayan eğlence mekanlarına, Encümen kararıyla Kabahatler Kanunu’na göre 13 bin 662 YTL para ve kapatma cezası verildi.


Çevre Müdürlüğü yetkilileri, yasa gereği, canlı müzik yayını yapan işyerlerini saat 02:00’de yayına son vermeleri gerektiği konusunda uyardı. Yetkililer, ses yalıtımı yapılmış ve kontrol belgesi alınmış eğlence yerlerini, müzik yayını sırasında kapı ve pencerelerini açmamaları konusunda da duyarlı olmaya çağırdı. Denetimlerin sık yapılacağı vurgulandı, vatandaşlardan da (0232) 481 10 36 numaralı telefona ihbar beklendiği bildirildi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 12:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?