25
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Güzelyalı Yeni Camii'nin temeli atıldı

GÜZELYALI YENİ CAMİİ'NİN TEMELİ ATILDI

Konak Güzelyalı Mahallesi 21 Sokak'ta bulunan ve 1950 yılından beri hizmet veren caminin yerine yapılacak olan Güzelyalı Yeni Camii'nin temeli atıldı.

Üç katlı olarak planlanan cami tamamlandığında aynı anda 750 kişiye hizmet verilecek.

Yarım asrı aşkın tarihinde birçok kez tadilata uğrayan ve yeni bölümlerle genişletilen cami son yıllarda ihtiyaçları karşılayamaz hale gelince yerine yenisinin yapılmasına karar verildi. Yeni Cami, çağın gereklerine uyacak biçimde 3 katlı ve asansörlü olarak projelendirildi. İnşaatı tamamlandığında çevrenin en büyük camisi konumuna gelecek olan caminin bünyesinde bir de kuran kursu bulunacak. Bir yıl içinde tamamlanması planlanan cami inşaatının 1 milyon 200 bin TL'ye mal olacağı açıklandı. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, göreve geldikleri günden itibaren ilçede yer alan 74 caminin yenileme, temizlik ve çevre düzenlemelerini yaptıklarını belirterek; “Belediye olarak vatandaşlarımızın her türlü isteklerini karşılamak için durmadan çalışıyoruz. Burada yer alan caminin yerine yeni bir cami inşa etmek istediklerini belirten Güzelyalı Yeni Cami İdare ve İdame Ettirme Derneği yöneticileri bize başvurdukları günden itibaren hızlı bir şekilde proje hazırlandı ve hayata geçirildi. Umarım en kısa sürede de yapım aşaması tamamlanır ve halkımız 'Yeni Cami'den yararlanmaya başlar” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, İl Müftüsü İbrahim Acar, Konak Kaymakamı Ahmet Önal ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan çevrede yaşayanlarla birlikte caminin temelini attılar.

GÜZELYALI YENİ CAMİİ'NİN TEMELİ ATILDI
GÜZELYALI YENİ CAMİİ'NİN TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 16:09:04
Güncelleme :25 Aralık 2010 Cumartesi 19:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?