19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Haydi çocuklar yarışmaya

KALEMLER, FIRÇALAR HİJYEN İÇİN

İlköğretim öğrencileri arasında hijyen ve bulaşıcı hastalıklara dikkati çekmek amacıyla resim ve kompozisyon yarışması düzenledi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan İzmir'deki tüm ilköğretim öğrencileri bu yarışmaya katılmaya davet etti.

Konak Belediyesi'nin desteklediği, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER), İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ilköğretim öğrencilerine yönelik “Hijyen” konulu resim yarışması ve bulaşıcı hastalıklardan korunma konulu kompozisyon yarışması düzenliyor. 22 Ocak 2010 tarihine kadar İzmir sınırlarında bulunan ilköğretim okulu öğrencileri yarışmaya katılabilecek.

İlköğretim okullarında sağlık eğitimi çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, çocukların hijyen eğitimini erken yaşta aldıklarını belirtti. BUHASDER ile ortaklaşa yürüttükleri eğitimlerle ilköğretim çağındaki çocuklara temizliği aşıladıklarını ifade eden Tartan “İlköğretim öğrencilerine tiyatro ile hijyen eğitimi veriyoruz. Onlarca okulda verdiğimiz eğitimlerden binlerce öğrenci faydalandı. Bunun yanı sıra domuz gribi gibi seminerlerle öğrencileri bilgilendiriyoruz. Sağlığının korunabilmesi ve sağlıklı yaşayabilmesi için uyulması gereken hijyen kurallarına ilkokul çağından başlayarak dikkat çekmek, bilinç oluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla bu projeyi destekliyoruz. Bulaşıcı hastalıkların önlenmesi, temizlik eğitimi açısından önemli olan bu yarışmaya çocukların katılımını, okul yöneticisi ve öğretmenlerin desteğini bekliyorum” dedi.

Resim yarışmasına, İzmir'deki tüm ilköğretim 1'inci, 2'nci, 3'üncü sınıf öğrencileri; kompozisyon yarışmasına 4'üncü ve 5'inci sınıf öğrencileri katılabilecek. Eserler “İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Bölümü 9. kat Konak İzmir' adresine elden teslim edilecek. Sonuçlar 8 Şubat 2010 tarihinde açıklanacak ve 2-3 Mart 2010 tarihinde, Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde sergilenecek. Dereceye giren öğrenciler, taşınabilir bilgisayar ile ödüllendirilecek; mansiyon alanlar dijital fotoğraf makinesi hediye edilecek.

KALEMLER, FIRÇALAR HİJYEN İÇİN
KALEMLER, FIRÇALAR HİJYEN İÇİN
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 09:08:00
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 09:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?