19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Hedef yüzde 60’ın üzeri oy

CHP Konak Belediyesi Başkan adayı Hakan Tartan, hedeflerinin oy oranının yüzde 60’ların üzerine çıkarmak olduğunu açıkladı.

CHP İl Merkezi’nde İl Başkanı Rifat Nalbantoğlu düzenlediği basın toplantısıyla CHP Genel Merkezi’nin Konak Belediye Başkan adayı eski bakan ve gazeteci Hakan Tartan’ı tanıttı. Nalbantoğlu, daha önce aday gösterilen Kemal Karataş’ın adaylığıyla ilgili hukuki süreci yakından izlediklerini ve sonucuna yönelik bir politika yürüttüklerini belirterek, “Karataş’ın adaylığının sona ermesinden sonra toplanan Merkez Yürütme Kurulu Hakan Tartan’ı aday gösterme kararı aldı. İl ve ilçe yöneticilerimiz Tartan’ın adaylığından oldukça mutlu oldular. Hakan Tartan Konak’ta seçim sonucuna büyük katkı sağlayacağı görüş birliğindeyiz” dedi.

Kan değişimi gerekir

Hakan Tartan ise CHP Genel Başkan’ı Deniz Baykal’ın kendisini telefonla arayarak görevi tebliğ etmesinden gurur duyduğunu söyledi. Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın yakın arkadaşı olduğunu ve başarılı çalışmalar yaptığını belirten Tartan, “Siyasi süreçte zaman zaman kan değişimine ihtiyaç duyulur. Önce Kemal Karataş’ın adaylığı gündeme geldi. Hak etmesine karşın hukuki bir süreç sonunda adaylığı gerçekleşmedi. Türkiye’ye umut ışığı yayacağız. En büyük güvencimiz Atatürk’ün kurduğu CHP saflarında olmamızdır” diye konuştu.

Çağdaş bir yaşam

Partililerle elele vererek seçimi kazanacaklarını dile getiren Tartan, “Benim sadece çorbada tuzum bulunacak. Partiyi büyüten, emek verenler yemeği hazırladı. Ben birkaç damla tuz katacağım. Çağdaş yaşaman savunucusu olacağım” dedi. Tartan, İzmir’i kültür, kongre ve fuarlar kenti vizyonun uygun çalışmaları Konak’ta da yürüteceklerini, ilçenin İzmir’in gülen yüzü olacağını söyledi.

DSP adayı Erdal İzgi’nin de gazeteci olması hatırlatılan Tartan, olayı mesleki açıdan değerlendirmediğini ama güzel bir yarış olacağını söyledi. Tartan, “DSP kardeş partidir. Erdal Ağabey’e başarılar diliyorum. Ancak, İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu yüzde 60 oyun altına inilmeyeceğini söyledi. Ben de yüzde 60 üzerine taşıyacağım” dedi.



 

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 00:14:26
Güncelleme :1 Mart 2009 Pazar 00:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?