18
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

İlk Kurşun Anıtı önünde anma

İzmir'in Yunanlılar tarafından işgalinde düşmana ilk kurşunu sıktıktan sonra şehit edilen gazeteci Hasan Tahsin, Konak Meydanı'nda bulunan İlk Kurşun Anıtı önünde törenle anıldı.


İlk Kurşun Anıtı önünde gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk bırakılmasıyla devam etti. Törende bir konuşma yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar, İzmir'in Türk olduğunu, tarih boyunca da Türk kalacağını sıktığı ilk kurşunla dünyaya haykıran Şehit Gazeteci Hasan Tahsin ile arkadaşlarının adlarının İzmir Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde milletçe gerçekleştirilen İlk Kurşun Anıtı'nda ebedileştiğini belirtti. Basın mensuplarının
İzmir'i işgal eden istilacı güçlere karşı ilk kurşunu sıkan kahraman şehit Hasan Tahsin'in bir gazeteci olmasından gurur duyduklarını ifade eden Akıncılar, geçmişte dördüncü kuvvet olarak nitelendirilen basının zaman zaman siyasi baskılar, sindirme politikaları ile ciddi kamplaşmaya doğru itildiğini dile getirdi.

Akıncılar, "Basın mensuplarına yönelik saldırıların yanı sıra haksız gözaltılar, tutuklamalar düşündürücü boyuta gelmiştir. Bu dönemde her zamankinden daha çok kenetlenme içinde olmamız gerekir.


Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere izin vermemeliyiz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 15:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?