25
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

İşçi Filmleri Festivali başladı

Konak Belediyesi ve Halkevleri işbirliği ile düzenlenen 4. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Dr. Selahattin Akçiçek Eşref paşa Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi'nde “100 Bin Kişiydiler” isimli filmin gösterimiyle başladı.

Festivale katılan sanatseverler Melike Demirağ'ın şarkılarıyla 1970'li yıllardaki anılarına yolculuk yaptılar.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da emeğe saygının, barışın, insan sevgisinin ve dayanışmanın onurlu bir gününü yaşadıklarını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı "Kentimizi yarınlara, yaşanası güzel günlere taşıyacak en önemli araçların başında nitelikli kültürel altyapı hizmetleri gelmektedir. Bugün bu hizmetlerin en önemlilerinden Halkevleri ile birlikte düzenlediğimiz ''Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'yle huzurlarınızdayız. Bizlere düşen, bu nitelikli etkinlikleri daha da ilerilere taşıyarak, İzmir'imizi her alanda olduğu gibi, kültürel alanda da uluslararası arenadaki hakkettiği yere kavuşturmaktır. Bu duygular içinde tüm katılımcıların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum"

Açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanvekili Adnan Akyarlı ise ülke çapında eşzamanlı olarak 4 yıldan bu yana gerçekleştirilen festival kapsamında toplam 48 filmin 2 salonda ücretsiz olarak gösterileceğini belirti. Akyarlı, ülkemizde olduğu gibi, dünyanın dört bir yanında işçilerin sosyal dayanışmaları ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik mücadelelerin belgesel bir anlatım temasıyla çekildiğini belirtti. Konak Halkevi Başkanı Avukat Nail Tursun da yaptığı konuşmada şunları söyledi, "Emperyalizmin tüketim kültürüne karşı dünyanın yoksullarının, çiftçilerinin, ezilenlerinin en alttakierin sinemasını halkın sinemasını oluşturmak için yola çıkan işçi filmleri festivali yol almaya devam ediyor. Dünyanın sokaklarında neoliberalizme karşı kapitalizme karşı verilen mücadelenin filmlerini izleyeceğiz festival boyunca. Bu yıl festivalin ana teması olarak “Biz başka dünya isteriz' sloganını belirledik"
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 13:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?