16
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

İtfaiye tesisinde patlama

İzmir'in Konak İlçesi Toros Semti'nde bulunan itfaiye tesislerinde, yangın söndürme tüpünün dolumu sırasında patlama meydana geldi. Olayda 3 itfaiye eri yaralandı. 

Olay akşam saatlerinde İzmir'in Konak İlçesi Toros Semti'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Gültepe Toros'taki Eğitim ve Bakım Tesisleri'nde, dolumu yapılan yangın söndürme tüpü patladı. 

Patlamanın basınçtan kaynaklandığını sanılırken, dolumu esnasında başında bulunan itfaiye erlerinden Muhittin Zaplı, Mümtaz Çakar ile Ali Özdemir yaralandı. Vücutlarında kırık ve açık yara olduğu belirtilen Zaplı ve Çakar, arkadaşları tarafından El ve Mikrocerrahi Hastanesi'ne, ortalığa saçılan tozlar nedeniyle gözlerinde yanma oluşan Özdemir ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Zaplı ve Çakar'ın ameliyata alındığı bildirildi. 

Özdemir ise ayakta yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter Vekili Ersu Hızır, Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Güngör ve İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, El ve Mikrocerrahi Hastanesi'ne gelerek yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Yaralıların aileleriyle görüşen Kocaoğlu, olayın talihsiz bir iş kazası sonucu meydana geldiğini ve 2 itfaiye görevlisinin tedavi altına alındığını söyledi. Çalışmanın her zaman yapılan rutin işlerden biri olduğunu ifade eden Kocaoğlu, "İtfaiye erlerinden birisinin durumunun daha ciddi olduğunu öğrendik. Şu anda operasyonu devam ediyor. Ailesine ve çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" diye konuştu.
İha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2007 Cuma 01:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?