25
Mayıs
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzgi'den Kadifekale'ye çözüm

Demokratik Sol Parti (DSP) Konak Belediye Başkan adayı Erdal İzgi, Kadifekale'nin heyelan bölgesindeki vatandaşların kaygı ve beklentilerinin uzlaşma yolu ile çözümleneceğini açıkladı.

Belediye Başkanlığı döneminde bölgede kaymaların yeniden baş göstermesi üzerine, can ve mal güvenliği açısından evlerin tahliye edilmesi, kent yenileme adı altında Uzundere'deki yapılaşmayı ilk kez kendisinin önerdiğini ve çalışmaları başlattığını söyleyen İzgi, bugün projenin tamamlanmasına rağmen somut adım atılamadığına dikkati çekti.

Kadifekale'de vatandaşların sabırlı ve iyi niyetli bekleyiş içinde bulunduklarını belirten Erdal İzgi, tespitlerini şöyle sıraladı: “Uzundere'deki konutlara taşınmak isteyen ama karşılaştıkları maddi ve manevi sıkıntıların giderilmesi için muhatap bulamayan heyelan bölgesi sakinleri, öncelikle bir masaya oturmak ve dertlerini anlatmak istemektedirler. Muhtarlar ve vatandaşlarla yaptığım görüşmede, ilk istek budur. İki bini aşkın konutun tahliyesinin nasıl olacağı konusunda tereddütler yaşanmakta ve sıkıntılar büyümektedir.

Heyelan bölgesinde konutların tahliyesi, karşılığında ödenecek bedel veya takas usulü verilecek konutlarla ilgili tıkanan çözüm yolları açılmalıdır. Bu ancak görüşme ve uzlaşma ile sağlanabilir. Göreve geldikten sonra bölgenin yıkılan yerlerin tamamen ağaçlandırılacağı ve tamamen imara kapatılacağını sözünü şimdiden veriyorum. Mağduriyetlerin kaldırılması konusu için uzlaşma kurulu oluşturacaktır. 2000 yılında kale surları içinde konutların tahliyesi ve yıkılmasını da bu anlayışla gerçekleştirdik. Aynısı tekrarlanacaktır.”

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 10:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?