19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzgi'nin Kemeraltı projesi

Demokratik Sol Parti (DSP) Konak Belediye Başkan adayı Erdal İzgi, Türkiye'nin hatta dünyanın en büyük ve en zengin açık hipermarketi tarihi Kemeraltı çarşısının, özerk ve özel yönetime sahip olacağını açıkladı.

Başkanlığı döneminde Kemeraltı koruma amaçlı imar planının, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehircilik Bölümü öğretim üye ve öğrencileriyle ile 2.5 yıl süren titiz çalışma sonucu hazırlandığını, her metrekaresinin plansal olarak 'nakış' gibi işlendiğini hatırlatan İzgi, bu nedenle yeni dönemde tarihi çarşının 'gelişme, kalkınma ve turizme açılma' dönemi olacağını söyledi.

Uluslararası üne sahip çarşının sorunlarının, kendi içinde çözümü olması gerektiğini, imar, zabıta, planlama, temizlik, güvenlik konularının yine bu anlayış içerisinde özel yönetimle ele alınacağını belirten DSP Konak Başkan adayı Erdal İzgi, şu açıklamada bulundu: “Konak'ın ana merkezini oluşturan Kemeraltı'nın, kendine ait zabıta örgütü ve bürokrat kadrosu kurulacak, başındaki sorumlu da başkanlık yetkileriyle donatılacaktır. Çarşı esnafı, herhangi bir sorun, sıkıntı için Basmane'deki belediye binalarına gelmeyecektir. Her türlü işlem ve hizmet Kemeraltı özerk yönetimince karşılanacak, böylelikle 24 saat süreyle yönetim ve denetimde muhatap bulunacaktır. Yönetim içinde ayrıca çarşı derneği temsilcileri de yer alacaktır. Kemeraltı uzaktan kumanda ile değil yerinden yönetilecektir.”

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 11:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?