19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmir'de cinnet geçiren karpuzcu dehşet saçtı..

İzmir'in Konak İlçesi Gürçeşme semtinde 3 eşli olan bir kişi, kendisini aldattığını iddia ettiği dini nikahlı eşi ile dostunu öldürdükten sonra intihar etti. 7 çocuğuyla üç katlı evde yaşayan kocanın eşlerine para karşılığı fuhuş yaptırdığı iddia edilirken, cinayete evde bulunan 4 yaşındaki kızları küçük Filiz şahit oldu. Komşuları tarafından evden çıkartılan küçük kız, gözyaşlarını tutamadı.
Edinilen bilgiye göre, olay 12.00 sıralarında 2246 Sokak 11 numarada meydana geldi. Karpuz satarak geçimini sağlayan Mevlüt Özdemir (46), dini nikahlı eşi Azerbaycan uyruklu Firuze Akova'nın kendisini aldattığını düşünerek, onu günlerce takip etti. Eşinin, arkadaşı Sebahattin Alkan'la ilişkisini ortaya çıkardığını öne süren Mevlüt Özdemir, sabah saatlerinde Alkan'ı kendi evine çağırarak konuşmak istedi. Evine davet ettiği Sebahattin Alkan'la eşiyle beraber olduğu için tartışan Mevlüt Özdemir, yan odada bulunan eşini odaya çağırarak yüzleştirdi. Ancak iddiaları kabul etmeyen eşi ve arkadaşıyla tartışmaya başlayan Özdemir, pompalı tüfekle ateş etmeye başladı. Tüfekle ilk olarak eşi Firuze Akova'ya (30) ateş eden koca, daha sonra balkondan kaçmak isteyen Sebahattin Alkan'a ateş etti. Ağır şekilde yaralanan Firuze Akova ve Sebahattin Alkan olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından koca Mevlüt Özdemir, pompalı tüfeği başına dayayarak intihar etti.

Silah seslerini duyarak, uyanan ve üç kişiyi kanlar içerisinde gören 4 yaşındaki Filiz Özdemir, şok geçirdi. Annesinin ve babasının öldüğünü gören küçük kız, ağlayarak balkona çıktı. Silah seslerini ve küçük kızın ağlamasını duyan komşular, olay yerinde üç kişinin cesediyle karşılaştı. Balkonda bir, odada iki ceset bulan polis, ölen Akova'nın kocasını Sebahattin Alkan'la aldattığını ve Özdemir'in bunu öğrenmesi üzerine cinayeti işlediğini, daha sonrada intihar ettiğini tespit etti.
Cinayetin ardından yaşları 4 ila 12 arasında değişen 7 çocuk, komşuları tarafından zor teselli edildi. Polis, öldürülen Firuze Akova'nın akrabalarına yazdığı mektubu buldu. Mektupta; çalışmak için Azerbaycan'dan geldiği, ancak kendisini kocasının para karşılığı başka erkeklere sattığı ve bu hayattan kurtulmak istediğinin yazılı olduğu öğrenildi. Komşuları, Mevlüt Özdemir'in Emine Özdemir'le resmi nikahı olduğunu ve Firuze Akova'yla ise dini nikahlı yaşadığını, ayrıca Ümmü isimli bir bayanla da beraber olduğunu söyledi. Olayla ilgili polis soruşturma başlatılırken, cesetler otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
iha-izmir
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 16:04:09
Güncelleme :7 Temmuz 2004 Çarşamba 16:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?