16
Haziran
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmir'de doğalgaz çalışmaları

Lisans alanı içerisinde bulunan ilçelere doğalgazı getiren İZMİRGAZ, Bornova'dan sonra Konak ve Buca ilçelerini de doğalgazla buluşturdu. Doğalgaz kullanan ilçe sayısı sekize yükselirken, Eylül ayında Çiğli doğalgaz kullanan dokuzuncu ilçe olacak.

İzmir'e doğalgazın ucuzluğunu, konforunu ve temizliğini getiren İZMİRGAZ, 2005 Aralık ayında başlattığı doğalgaz altyapı çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. 2 yıldan kısa bir sürede 6 ilçeyi doğalgaza kavuşturan İZMİRGAZ, şimdi de Konak ve Buca ilçelerini doğalgazla buluşturdu. Konak bölgesinde; Bahçelievler, Doğanay, Bahar ve Gülyaka mahallelerinin tamamına gaz verilirken; Atilla, Güneşli, Güngör ve Reis mahallerine bir kısım cadde ve sokaklarına, İnönü caddesi-metro kavşağı ile Eşrefpaşa-Bayramyeri arasında kalan bölgeye gaz verildi. Buca'da ise İnkılâp Mahallesi ilk gaz kullanan bölge oldu. Gaz verilen sektörlerin kademeli olarak genişletileceği bu alanlarda yaşayan vatandaşlar, abonelik şartlarını yerine getirdikleri takdirde; doğalgazı pişirme, sıcak su ve ısınma amaçlı olarak kullanabilecekler.

İZMİRGAZ Genel Koordinatörü Halil Tataş, “Konak ve Buca'da basınç ve sızdırmazlık testlerini yaptığımız cadde ve sokaklara gaz vermeye başladık. İlk aşamada gaz verilen cadde ve sokakları sırasıyla diğer mahalle, cadde ve sokaklar takip edecek. Yani servis kutusu bulunan konut ve işyerlerine kademeli olarak gaz verilecek. Vatandaşlarımız www.izmirgaz.com.tr, kurumsal web sitemizden ya da 444 33 35 No'lu çağrı merkezimizden daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler” dedi.

Konak'ta gerçekleştirilen altyapı çalışmaları sırasında 12 bin 910 metre çelik hat, 42 bin 60 metre polietilen ana hat ve 10 bin 884 metre de servis hattı döşendiğini belirten Tataş, konut ve işyerlerine ise bin 902 adet servis kutusu bağlandığını söyledi. Aynı şekilde; Buca'da gerçekleştirilen altyapı çalışmaları sırasında 10 bin 406 metre çelik hat, 52 bin 200 metre polietilen ana hat ve 16 bin 300 metre de servis hattı döşendiğini, konut ve işyerlerine ise bin 746 adet servis kutusu bağlandığını ifade etti.

Tataş, “İlk kazmayı vurduğumuz 2005 Aralık ayından bugüne kadar çok yol aldık. Karşıyaka'dan başlayan gaz verme serüvenimiz, Kemalpaşa, Torbalı, Gaziemir, Aliağa ve Bornova ile devam etti. Şimdi de Konak ve Buca ilçelerimize gaz vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eylül ayında da Çiğli'ye gaz vereceğiz. Böylece 2007 yılı içerisinde 9 ilçemiz doğalgazı kullanabilir hale gelmiş olacak” dedi. Vatandaşlardan istemeyerek de olsa verdikleri rahatsızlık için özrü dileyen Tataş, ortakları olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediye çalışanlarına, aynı şekilde Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy ve belediye çalışanlarına verdikleri destek ve gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etti.
iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 10:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?