19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmir'de hayvanlar için 'Alo Çöpçatan' hattı

Konak Belediyesi Veteriner Hizmetleri Merkezi Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim Ender Çam, merkeze ait telefonun (0232 459 24 10) bundan böyle "Alo Çöpçatan Hattı" olarak hizmet vereceğini söyledi. Çam, dişi ve erkek köpeklerin "kızgınlık" dönemlerinin birbirinden farklı olduğunu, bu nedenle hayvan sahiplerinin istedikleri zaman eş bulamadıklarını ifade etti. Sistemin çiftleştirme sorununa çözüm bulmayı amaçladığını belirten Ender Çam, "Hayvan sahipleri, kedi veya köpeklerine kızgınlık döneminde uygun ırk bulmakta zorlanıyorlar. Bundan kaynaklanan sorunlar yaşanıyor. Hayvan sahipleri kimi zaman çaresizlik yaşıyor. Kızgınlık döneminde kediler sürekli bağırarak çevreyi rahatsız ediyor, köpekler ise sürüleşiyor. Hayvanların, uygun bir ırk ve boydaki hayvanla eşleşmediği zaman güç doğum yapıldığı gibi, sezaryen ve ırk özelliğini kaybetmiş yavrular doğuyor. Hayvan sahipleri de bu nedenle kedi ya da köpeklerinin uygun bir ırkla eşleşmesini istiyor. Kurduğumuz hatla çiftleşme, hamilelik, doğum ve doğum sonrası dönemi kolaylaştırmayı amaçlıyoruz" dedi.
Bazı ırklara ait hayvan sayısının az olmasının çift bulunamamasına neden olduğunu ifade eden Çam, isteyen hayvan sahiplerinin internet yoluyla "veteriner@konak.bel.tr" adresinden kendilerine kayıt yaptırabileceğini ve böylece istenilen yerde veya merkezde çiftleştirme yapabileceklerini bildirdi.
2003 yılının Haziran ayında hizmete açılan, tedavi ve bakım hizmetlerinin de verildiği merkeze gelen hayvan sahipleri, uygulamanın önemli bir hizmet olduğunu, bundan böyle köpek ve kedilerini burada çiftleştireceklerini söylediler.
ERGÜL UYSAL - İZMİR (İHA)
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2004 Perşembe 17:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sema Serçe IP: 81.214.109.xxx Tarih : 26.05.2009 18:51:27

Sizler çiftleştirme için uğraş vereceğinize onlara yaşama haklarını verin..